17 Kasım 2016 – FX & Makro Gündem!

17kasim

Ayrıntılı ekonomik takvim görüntülemek için tıklayınız.

Asya seansı sırasında Avustralya’dan gelecek veriler AUDUSD paritesini etkileyebilir. Bu nedenle de Asya seansı gündeminde AUDUSD paritesi dikkat çekebilir.

Gün ortasında gerek Euro gerekse İngiltere’den gelecek veriler, (Euro bölgesi için TÜFE, İngiltere içinse Perakende Satışları) EURUSD başta olmak üzere GBPUSD ve EURGBP paritelerinde fiyat değişimler izlenebilir.

Günün en önemli zamanı ise 16.30 ABD verileri ile başlıyor. Enflasyon (TÜFE) verisi bu aşamada en önemli ABD verisi olmakla birlikte Fed Başkanı Yellen’in açıklamaları öncesinde dikkatle takip edilebilir. ABD’den gelecek verilerle birlikte Dolar Endeksi başta olmak üzere EURUSD, USDCHF, USDJPY, USDTRY, Altın gibi önemli varlıklarda hareketlenmeler izlenebilir. Dolar Endeksi, EURUSD ve Altın diğer varlıklardan bir adım öne çıkabilir.

Kritik Fed toplantısı ve ABD’den gelecek istihdam verileri öncesinde Fed Başkanı Janet Yellen’in açıklamaları yakinen incelenecektir. Yeni başkan Trump’ın seçilmesi sonrasındaki ilk konuşmayı yapacak olan Janet Yellen’in açıklamaları önemli.

Gündem Fed Başkanı Yellen’in açıklamaları ve ABD’den gelecek enflasyon olsa da Petrol fiyatı için ayrıca yarın başlaması beklenilen resmi olmayan OPEC toplantısı önem arz ediyor. Konu ile alakalı ayrıntılı çalışmamızı incelemek için tıklayınız. Ham Petrol, Brent Petrol, USDCAD varlıkları, toplantı ile birlikte dikkat edilecek varlıklar olarak kaydedilmiştir.

17 Kasım 2016 tarihindeki makro gündem ve ilgili gündemin varlık fiyatları üzerindeki olası etkileri için yarın sabah hazırlayacağımız sabah analizini inceleyebilirsiniz. Analizi incelemek için

16 Kasım 2016 akşam analizini incelemek için tıklayınız.

İyi akşamlar, başarılı işlemler dilerim.

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment