21 Ağustos 2014 Forex Piyasası Parite, Emtia ve Endeks Sabah Analizi

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda gelişmiş ülkelerin ekonomilerine ilişkin gelen haberler varlık fiyatlarına yön veriyor. Dün yayımlanan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) son yaptığı toplantının tutanaklarının ardından Dolar değer kazanırken, bu sabah ise Çin ve Japonya gibi ülkelerden makro-ekonomik göstergeler piyasalarda etkili oldu. Yeni güne başlarken, yatırımcıları oldukça yoğun bir gündemin beklediğini ifade edebiliriz. Avrupa ve ABD tarafından gelecek veriler ile birlikte Jackson Hole Sempozyumu merakla beklenecek.

“Dolar’da FOMC etkisi”

Jackson Hole Sempozyumu’ndan önce haftanın önemli gelişmeleri arasında yer alan FOMC tutanakları küresel piyasa katılımcıları tarafından yakından incelendi. Hafta boyunca zaten yukarı yönlü hareketler izleyen Dolar endeksi, tutanakların ardından kazançlarını bir miktar daha artırdı. ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden bazılarının, istihdamdaki artış nedeni ile faizlerin daha erken artırılabileceğini düşündüğünün görülmesi, tutanakların satır aralarından en dikkat çeken ifade olarak yer alırken, Dolar’daki yükselişe temel oluşturan da bu cümlenin olduğunu ifade edebiliriz.

Dolar endeksindeki bu yükseliş beraberinde parite ve emtia fiyatlarının yön bulduğunu ifade edebiliriz. Spot altın 1284 ile Haziran ayından bu yana görülen en düşük seviyesine gerilerken, Türk Lirası ise ABD’nin para birimi karşısında değer kaybederek 2,1860 düzeyini gördü. Ayrıca dün kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türk bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmeleri BIST-100 endeksindeki kayıpların genişleyerek Lira’nın da düşüş sergilemesine neden olmuştu.

“Asya’da PMI verileri”

Wall Street borsalarındaki genel anlamda pozitif seyrin sonrasında Asya tarafında Japonya dışındaki endekslerde ekside rakamlar izleniyor. Japonya’da 5 ayın en yüksek seviyesine çıkan imalat PMI verisi ve Dolar karşısında zayıflayan Yen, Nikkei endeksine yükseliş getirdi. Ancak HSBC tarafından yayınlanan Çin’in öncü imalat PMI rakamının beklentilerin altında kalması, olumsuz seyri destekledi. 51.5 seviyesinde beklenen söz konusu makro-ekonomik gösterge, 50.3 olarak yayımlanırken, dünyanın ikinci en büyük ekonomisine ait kaygıları artırdı. Çin’in önemli ticaret ortaklarından olan Avustralya’nın para birimi veri sonrasında değer kayıpları yaşadı.

“Yoğun gündem başlıyor”

Çin ekonomisine ilişkin açıklanan olumsuz imalat PMI ve FED’in faiz artışını erken bir tarihe alabileceği düşüncesi endekslerde baskı yapan bir başlık olarak dikkat çekiyor. Bunun yanında bugün Euro Bölgesi ve üye ülkeleri için açıklanacak PMI rakamları öncesinde Avrupa borsalarının güne karışık bir başlangıç yapması bekleniyor. Avrupa cephesinde İngiltere’den gelecek perakende satışlar verisi de önem derecesi yüksek ekonomik datalar arasında yer alırken, günün ikinci yarısında ABD’den gelecek ve yakından izlenecek olan rakamlar mercek altında olacak. FED Başkanı Janet Yellen’ın yarın gerçekleştirmesi beklenen konuşması öncesinde bugün başlayacak olan Jackson Hole Sempozyumu da, yatırımcıların dikkatle takip edeceği maddeler arasında yer alıyor. İçeride ise gündemin üst sırasında bugün 14:00’da başlaması beklenen AKP’nin MYK toplantısı yer alıyor. Piyasalarda partinin genel başkan ve başbakanın kim olacağına yönelik açıklama yapılması beklentisi mevcut.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Euro Bölgesi – Öncü İmalat PMI; Euro Bölgesi için Perşembe günü, imalat ve hizmet sektörlerine ilişkin PMI verilerinin açıklanacağı önemli bir gün olacak diyebiliriz. Fransa, Almanya ve ardından Euro Bölgesi geneli için yayınlanacak PMI rakamları, Birlik ekonomisindeki gidişata ilişkin bilgiler verebilecekken, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) da para politikasında atacağı adımların fiyatlanmasını sağlayabilir. Söz konusu veri setinin beklenti rakamlarından genel olarak daha iyi bir tablo ortaya koyması halinde Euro’da yükselişler izlenebilecekken, tahminlerin karşılamayacak datalar ise kıtanın ortak para biriminde düşüşlere yol açabilir. Özellikle Fransa ve Almanya’nın imalat PMI verilerinin piyasa katılımcılarının merceği altında olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İngiltere – Perakende Satışlar; Sterlin üzerinde sert fiyat değişimlerinin görülmesine neden olabilen İngiltere’nin perakende satışlar verisi, ada ülkesinin ekonomik performansı hakkında ipuçları verecek haftanın önem derecesi yüksek makro-ekonomik göstergeleri arasında yer alıyor. Haziran ayında, önceki aya göre %0.1 artışa işaret ederek tahminin altında kalan perakende satışların Temmuz’da ise %0.4’lük bir yükseliş kaydetmesi bekleniyor. Rakamın öngörülen rakamı aşması halinde Sterlin’de yükselişler izlenebilecekken, tahminlerin altındaki datalar ise ülkenin para biriminde kayıplara yol açabilir.

ABD – İstihdam Talepleri;Geride kalan hafta 311 bin Amerikalının işsizlik maaşına başvuruda bulunduğuna işaret eden istihdam talepleri verisi, beklentinin küçük bir miktar üzerinde açıklanmıştı. 16 Ağustos ile biten haftada ise 302 bin Amerikalının işsizlik sigortasından yararlanmak için başvuruda bulunmuş olması bekleniyor. Verinin tahminden farklı olarak gerçekleşmesi, ABD’nin para birimi değerinde değişikliklere neden olabileceği için yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

ABD – Mevcut Ev Satışları;Salı günün yayınlanan konut verilerinin ardından ABD’nin emlak piyasasına ilişkin dikkatler, mevcut ev satışları datasında olacak. Haziran’da 5.04 milyon olarak yayınlanan gösterge, 7 ay sonra yeniden 5 milyon satış seviyesinin üzerine çıkarak, dünyanın en büyük ekonomisinin konut piyasasına ilişkin olumlu sinyaller vermişti. Ancak ABD’de genel olarak konut sektörünün karışık sinyaller vermeye devam ettiğini ifade edebiliriz. Philadelphia FED imalat endeksi ile aynı anda açıklanacak olan mevcut ev satışları verisinin piyasalara olan etkisinin bu gösterge ile birlikte değerlendirilmesi faydalı olacaktır. Mevcut ev satışları rakamı, Wall Street endeksleri ve Dolar üzerinde etkili olabilir.

ABD – Philadelphia FED İmalat Endeksi;Philadelphia Merkez Bankası’nın bölgesindeki yaklaşık 250 imalatçıya yapılan bir anket sonucu oluşturulan endeks, piyasaların yakından izlediği bir ekonomik veri olarak öne çıkmaktadır. ABD genelindeki imalat sektörünün bir öncüsü olarak değerlendirilen rakam, son 5 aydır beklentilerin üzerinde gerçekleşerek olumlu bir çizgi ortaya koymuştur. Özellikle Temmuz ayında, düşüş beklentilerine rağmen endeksin yükseliş kaydetmesi dikkat çekmişti. Rakamın Mart 2011’den bu yana gördüğü en yüksek seviyesi olan 23.9 düzeyinden, Ağustos ayında bir miktar geri çekilmesi bekleniyor. Philadelphia FED imalat endeksinin beklentinin üzerinde açıklanması Dolar’da yukarı yönlü hareketler izlenmesini sağlayabilecekken, tahminlerin altında kalacak datalar, ABD’in para biriminde düşüşlere yol açabilir.

Jackson Hole Sempozyumu;Bu haftanın merakla beklenen gelişmelerinin başında, ABD’de yapılacak olan Jackson Hole toplantısının yer aldığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Kansas City FED’in her yıl Wyomig’de düzenlediği Jackson Hole Sempozyumu’nun 3 gün sürmesi bekleniyor. Toplantıya dünyanın dört bir yanından katılacak olan merkez bankası yetkilileri, ekonomi bakanları, akademisyenler ve finansal piyasa katılımcılarının yapacağı açıklamalar, finansal enstrümanlar üzerinde sert fiyat değişimlerinin görülmesine neden olabilir. Tüm gün içerisinde ABD’de yapılacak röportajlar ve söyleşiler birçok farklı ulustan televizyon kanalında yayınlanacak. Özellikle dünyanın önemli ve büyük merkez bankalarının başkanlarından gelecek açıklamalar, ilgili ülkelerin para birimlerinin yanında borsa endekslerinde de yönü tayin edebilir. Dolayısı ile haftanın en dikkat çeken gelişmesinin Jackson Hole Sempozyumu olduğunu ifade edebiliriz. Özellikle ABD ve Avrupa Merkez bankalarının başkanlarının yarın yapacağı konuşmalar merakla beklenecek.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 CHF Ticaret Dengesi 1,87B 1,38B

10:00 EUR Fransa Öncü İmalat PMI 47,9 47,8

10:00 EUR Fransa Öncü Hizmetler PMI 50,3 50,4

10:30 EUR Almanya Öncü İmalat PMI 51,7 52,4

10:30 EUR Alman Öncü Hizmetler PMI 55,5 56,7

11:00 EUR Öncü İmalat PMI 51,4 51,8

11:00 EUR Öncü Hizmetler PMI 53,6 54,2

11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanması -1,9B 9,5B

11:30 GBP Perakende Satış (Aylık) 0,4% 0,1%

12:35 GBP 10-Yıllık Tahvil İhalesi

15:30 USD İstihdam Talepleri 302K 311K

16:45 USD Öncü İmalat PMI 55,7 55,8

17:00 USD Philadelphia Fed İmalat Listesi 19,7 23,9

17:00 USD Şuan ki Ev Satışları 5,01M 5,04M

17:30 USD Doğal Gaz Stokları 83B 78B

1.Gün Jackson Hole Sempozyumu

EURUSD ANALİZ

Piyasaların merakla beklediği FOMC toplantı tutanakları sonuçları açıklandı ve tutanakların Dolar Endeksi üzerindeki pozitif etkisi EURUSD paritesindeki satıcılı seyri destekledi. Parite, gün içerisinde gerçekleştirdiği aşağı yönlü hareketlerini 1,3241 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 1,3245 seviyesinde hareketlerin sürdüğünü görmekteyiz. Haftanın son iki işlem gününe geldiğimizde günün ilk yarısı piyasaların Euro bölgesinden gelecek PMI rakamlarına odaklanacağını söyleyebiliriz. TR saati ile 10:00’da başlayacak Fransa PMI verisinin 11:00’deki Euro bölgesi PMI verisine kadar devam edeceğini, EURUSD paritesinin ise PMI verileri ile hareketlenmek isteyeceğini ifade edebiliriz.

Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1,3305 seviyesinin önemli olduğunu, paritenin bu bariyer altında kaldığı müddetçe aşağı yönlü baskısını sürdürmek isteyeceğini ifade edebiliriz. 1,3305 seviyesi altındaki EURUSD paritesi 1,3235 ve 1,3200 seviyelerini hedeflemek isteyebilir. 1,3305 seviyesi öncesindeki ilk kritik bariyer ise 1,3270 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1,3305
Destek:
1,3235-1,3200-1,3160
Direnç: 1,3270-1,3305-1,3350

eurusd

GBP/USD ANALİZ

İngiltere Merkez Bankası (BOE) üyelerinden 2 kişinin oyunu Faiz Artırımı olarak belirlemesi ile 1,6678 seviyesi test edilen GBPUSD paritesinde daha sonra BOE tutanaklarında erken faiz artırımının olumsuz etkileri üzerinde duruldu ve bu tutum GBPUSD paritesinin yeniden satış baskısına maruz kalmasını destekledi. İlaveten gün bitmeden FOMC tutanakları ile birlikte mevcut satıcılı seyrini devam ettiren parite yeni işlem gününde 1,6567 seviyesinde hareketlerine devam etmektedir. Önce 89 günlük üssel daha sonra da 200 günlük üssel hareketli ortalama altında günlük kapanışlar gerçekleştirerek satıcılı seyrin gücü hakkında önemli sinyaller veren GBPUSD paritesinde daha önce ifade ettiğimiz 1,6460 desteği hedeflemesi gündemimizde yer almaktadır. 200 günlük üssel hareketli ortalama olan 1,6637 seviyesi altında devam edecek günlük kapanış 1,6550 ve 1,6460 seviyelerinin hedeflenmesi açısından önemlidir.

Kısa vadeli olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde TR saati ile 11:30’da İngiltere’den gelecek olan Perakende Satışları verileri parite üzerinde sert hareketlerin oluşumunu tetikleyebilir. Özellikle de olumsuz PMI rakamı yukarıdaki hedeflerin daha kısa zamanda test edilmesine katkı sağlayabilir. Teknik olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde 1,6653 direnci altında negatif baskının devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz. Paritenin bu bariyer altında kalma isteği aşağı yönlü baskıların 1,6550 ve 1,6500 olarak devam etmesine katkı sağlayabilir. 1,6653 direnci altındaki ilk kritik bariyer 1,6601 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1,6653
Destek; 1,6550-1,6500-1,6460
Direnç; 1,6601-1,6653-1,6700

Gbpusd

USD/TRY ANALİZ

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch’den yurtiçi borsaları kapanışı öncesi gelen açıklamalar ve bu açıklamaların BİST-100 endeksi üzerindeki olumsuz etkisi ile birlikte yukarı yönlü çıkış gerçekleştiren USDTRY kuru 2,1800 seviyesi üzerinde kalma girişimini sürdürürken FOMC tutanakları ile birlikte bu ihtimalin güçlendiğini gözlemledik. Kur FOMC ile birlikte gerçekleştirdiği yükselişlerini 2,1862 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 2,1852 seviyesinde hareketlerine devam etmektedir. 2,1480 seviyesinin yükselen trendi içerisinde kanalın alt noktası olduğunu, kurun bu destek noktası üzerindeki hareketlerin 2,1860 ve psikolojik bir bariyer olan 2,200 seviyesine kadar devam etme ihtimalinin mevcut olduğunu daha önceki analizlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Kur önce 2,1480 daha sonra da 2,1580 desteğinden almış olduğu güç ile yukarı yönlü çıkışını beklentilerimiz doğrultusunda devam ettirmektedir. Yükseliş trendini incelediğimizde kanalın üst noktası olarak 2,2215 direnci görülmektedir. Kurun bu bölgeye doğru hareket etme ihtimali mevcuttur ancak öncelikle psikolojik bir bariyer olan 2,200 direnci geçilmelidir. Kısa vadeli olarak 2,1812 ve 2,1735 destekleri üzerinde yukarı yönlü çıkışların devam etme ihtimali güçlüdür.

Pivot: 2,1812
Destek: 2,1812-2,1735-2,1680
Direnç: 2,1875-2,1930-2,2000

usdtry

USD/JPY ANALİZİ

FOMC tutanaklarında, FED yetkililerinin istihdam piyasasını işaret etmesi ve gelişmenin bu şekilde sürmesi halinde beklenenden erken faiz artırım baskısı oluşabileceği düşüncesini içeren satırların etkisiyle birlikte Dolar endeksinde yükseliş gerçekleştiğini gördük. Haftanın dördüncü işlem gününde yoğun ve önemli bir veri akışıyla karşı karşıyayız. Hareketliliği artırabilecek bu veri seti ve etkileri dikkatle takip edilmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, dün FOMC tutanaklarının etkisiyle Dolar’ın değer kazancının, USD/JPY paritesindeki yükselişi destekleyerek düşüş kanalından kurtulma çabasına katkı sağladığını görüyoruz. Gün içerisinde 103,40 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının ön planda olması beklenebilir. Olası alımlar, yaklaşık 5 ayın zirve noktası olan 104,11’in geçilmesi durumunda netlik kazanabilir.

Hafta başından bu yana yaşanan sert yükseliş sonrasında toparlanma çabası, kısa vadeli düşüş baskısı oluşturabilir. 104,11’in gün içinde geçilememesiyle oluşabilecek bu durumda 103,40 seviyesi hedeflenebileceği gibi, bu seviyenin kırılması 102,85’in test edilmesine katkı sağlayabilir. Ancak daha kalıcı düşüş baskısı bekleyebilmek için, 102,85’in kırılması ve kanal içine dönüş çabasının oluşması gerekmektedir.

Pivot: 103,40
Destek:
103,40 – 103,05 – 102,85
Direnç:
104,11 – 104,50 – 104,84

usdjpy

EUR/JPY ANALİZİ

Bugün Jackson Hole’da başlayacak konferans öncesinde EUR/JPY paritesinin düşüş kanalının üst noktasını test etmiş olduğunu görüyoruz. Yoğun veri akışının olduğu günde ilk olarak Euro Bölgesi imalat PMI verileri parite üzerindeki hareketliliği artırabilir.

Kanalın üst noktasını oluşturan ve güncel seviyesi 137,67 olan 200 günlük üssel (exponential) hareketli ortalama altında düşüş baskısının etkin olması beklenebilir. Olası düşüşlerde haftanın dip noktası olan 136,75 seviyesi hedeflenebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise kanalın alt bölgesine doğru fiyatlamalar gerçekleşmesi olasıdır.

Kısa vadeli incelendiğinde 136,75 üzerinde tutunma çabası dikkat çekmektedir. Bu çaba kanalın üst noktası olan 137,67’nin geçilmesini sağladığı taktirde, 138,45’e doğu yükselme çabası oluşabilir. Kalıcı yükseliş beklentileri için ise 200 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde tutunma çabası takip edilmelidir.

Pivot: 137,67
Destek:
136,75136,15 – 135,55
Direnç: 137,67 – 138,00138,45

eurjpy

USD/CHF ANALİZİ

Dolar endeksinin, FED yetkililerinin beklenenden daha erken faiz artışı gerçekleşebileceğine dair düşüncelerini içeren FOMC tutanakları sonrasında yükseliş yaşadığını gördük. Bununla birlikte Dolar birçok major para birimi karşısında değerlenirken, USD/CHF paritesi de bu gelişmeden etkilenen varlıklardan biri oldu. Bugün Jackson Hole’da başlayacak olan konferans öncesi yoğun veri akışıyla birlikte fiyatlamalar artabileceği için gelişmelerin takibi önem taşımaktadır.

Teknik olarak incelediğimizde, paritedeki yükseliş trendinin 0,9020 seviyesiyle destek bulduğunu görüyoruz. Bu seviye üzerinde yükseliş baskısının olası destek görme potansiyeli, gün içerisinde 0,9114 seviyesi üzerinde sürebilir. Gün içerisinde, yeni yılın en zirve bölgesinde yakın olan 0,9114 üzerinde kalma çabasıyla oluşabilecek yükseliş baskısı, 0,9172 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Bu seviyenin geçilmesi ise olası alımların netlik kazanmasına neden olabilir.

Paritenin hafta başından bu yana sert yükselişi ve zirve bölgelerde seyri, kısa vadede toparlanma çabasını ortaya çıkarabilir. Bu çaba özellikle 0,9172 seviyesinin geçilememesiyle destek gördüğü taktirde, tepki satışlarının oluşması muhtemeldir. Olası satışlarda 0,9114 seviyesinin kırılması, düşüş baskılarını ön plana çıkarabilir.

Pivot: 0,9114
Destek:
0,9114 – 0,9089 – 0,9065
Direnç:
0,9172 – 0,9190 – 0,9215

usdchf

HAM PETROL ANALİZ

Ham Petrol, pazartesi günü gerçekleştirmiş olduğu fiyat değişimi (Rollover) ile aşağı yönlü baskısını 92,60 seviyesine kadar taşımış ve bu düşüş sonrasında satıcılı seyrini sınırlandırarak 93,00 seviyesi üzerinde seyrini sürdürmektedir. Gerek orta vadeli yükseliş trendinin sonlanması, gerekse 200 haftalık basit hareketli ortalama altındaki hareketler aşağı yönlü baskının 91,20 desteğine kadar devam etme ihtimali için önemli bir sinyal olarak değerlendirilebilir. Bu bağlamda da olası tepki alışlarına şüphe ile yaklaşmak gerekmektedir. Teknik olarak 95,11 direnci altında negatif baskının sürdüğünü ifade edebileceğimiz Ham Petrol için uzun vadeli alıcılar için kritik bir seviye olan 91,20 desteğinin test edilme ihtimali kuvvetlidir. Kısa vadeli olarak Ham Petrol fiyatını incelediğimizde ise 94,36 seviyesinin önemli olduğunu, bu bariyer altında 92,55 seviyesinin test edilmek isteneceğini söyleyebiliriz.

Pivot: 94,36
Destek:
92,55-91,96-91,20
Direnç:
93,65-94,36-95,11

petrol

ALTIN ANALİZ

Uzun bir süredir Altın fiyatı her fırsatta gerçekleştirmiş olduğu düşüşlerini 1292 desteği üzerinde taşımış ve bu tutum tepki alımlarının güçlü olduğu bir dönemde olmamızı sağlamıştı. ABD 10 yıllık tahvil faiz oranı, Dolar ve S&P500 endeksinde yaşanılan yükselişler, Gazze ile ilgili gerilimlerin eskisine nazaran sönük kalması Altın fiyatlarındaki yükselişlerin azalmasını destekledi ve FOMC ile birlikte 1292 seviyesi altında hareketlerle 1285 seviyesi test edilmiş oldu. Haftanın son iki işlem gününe geldiğimizde 1285,70 seviyesinde hareketlerini sürdüren Altın için aşağı yönlü baskılar 1297 direnci altında devam etmektedir. Altın eğer 1297 direnci altında kalmayı sürdürürse 1277 – 1268 gibi seviyeleri telaffuz edebiliriz. Ancak öncelikle 1285 desteği altında kalıcı bir hareketlilik görmeliyiz. Aksi takdirde gün içi 1292-97 aralığında tepki alımları görebiliriz.

Pivot: 1297
Destek:
1285-1277-1268
Direnç: 1292-1297-1304

Altin

DAX30 ANALİZİ

Açılış : 9323
En yüksek : 9339
En düşük : 9244
Kapanış : 9328

50 günlük basit hareketli ortalama : 9635
200 günlük basit hareketli ortalama: 9507

Endeksin 9335 direncinin test edilip geçilemediği ikinci gün geride kaldı. Geçilemeyen bu bölge önem kazanmaya başladı. Eğer 9335 seviyesi üzerine çıkma çabaları sonuçsuz kalırsa 9170 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir. 9335 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlar yaşanması halinde bir sonraki hedef 9470 seviyesi olabilecek.

Pivot : 9303
Destek
: 9170-9100-9050
Direnç
: 9335-9433-9470

#DAX30Daily

S&P500 ANALİZİ

Açılış : 1977
En yüksek : 1985
En düşük : 1972
Kapanış : 1982

50 günlük basit hareketli ortalama : 1954
200 günlük basit hareketli ortalama: 1869

Endeks 1985 zirvesine ulaştı. 1985 zirvesinden başlayıp 10 işlem gününde 1890 seviyesine inildi. 1890 dibinden yine 10 işlem gününde eski zirveye çıkıldı. 2000 hedefine gidilmesi 1985 zirvesi üzerinde gün sonu kapanışlar yaşanıp yaşanmamasına bağlı. 1977 seviyesi altına inilirse yeni zirve ümitleri azalabilir. Bu durumda 1955 seviyesine doğru geri çekilme yaşanabilir.

Pivot : 1980
Destek:
19771955-1942
Direnç:
 1985-1990-2000

#S&P500Daily

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN – “S&P500 ve Dax30 Analizi”
Başanalist: Kudret AYYILDIR
– “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN– “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER– “USDJPY, EURJPY ve USDCHF Analizi”

NOT:Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Add a Comment