Maliye`den `memur zammı` tedbiri

Memur ve memur emeklilerine verilecek 1 puanlık zammın maliyetinin 1 milyar lirayı geçtiğini hesaplayan Maliye Bakanlığı, yeni tasarruf paketi için düğmeye bastı.
andnbsp;
Pakette, ek vergi tedbiri olmayacak. Onun yerine kamu harcamalarının kısılmasına yönelik tedbirler yer alacak. Paketin en az 5 milyar lira büyüklüğünde olması öngörülüyor.

Star`ın haberine göre, çalışmalar kapsamında, kamu harcamalarında tasarruf öngören bir torba yasa tasarısı hazırlanıyor. Tasarruf paketinde yer alacak düzenlemeler için ise Maliye Bakanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü çalışmaları yürütüyor.

Kamuda `Tuzluk`lar Kalkıyor!

Memurlar SporaTürkiye`de diyabet hastalığının giderek yaygınlaşması devleti harekete geçirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, öncelikle kamu kurumlarında bazı önlemler alınacağını açıkladı.

Masalardan tuzlukların kalkacağını, personelin spor yapmaya teşvik edileceğini belirten Acar, Kamuya örnek olmak için bu çalışmayı kendi kurumumuzda başlatıyoruz. Sağlık Bakanlığı, Diyabet Derneği ve Diyabet vakıfları ile de yardımlaşacağız. Daha sonra bunu tüm topluma yaygınlaştıracağız. dedi.

Diyabetle ilgili çarpıcı bilgiler de veren Acar, Şu anda yaklaşık 6,5 milyon kişi diyabet hastası. Sadece ilaçlar için 1 milyar TL`nin üzerinde para harcandı. diye konuştu.

Asıl kritik noktanın hastalığın önlenmesi olduğuna dikkat çeken SGK Başkanı, Yetersiz fiziksel aktivite, özellikle de çocuklarımızın sağlıksız beslenme alışkanlığı, modern-kentsel yaşam tarzı sonucunda ülkemizdeki her 12 kişiden 1`i diyabete yakalanmış durumda. Gündelik hayatımızda yapacağımız küçük değişikliklerle bu hastalıktan korunabiliriz. ifadelerini kullandı.

Add a Comment