Enflasyon Tek Hane – USDTRY 5,65 İnadı!

Hafta başından itibaren odak noktamız Türkiye’den gelecek Eylül ayına ilişkin Enflasyon verisindeydi. Tek hane olması konusunda yoğunlaştığımız Tüketici Fiyat Endeksi verisi, %9,26 sonucu ile 25 ay sonra ilk defa tek haneye geriledi. Söz konusu görünümün kalıcı olup olmaması yeni dönemin en önemli tartışma konusu olacağı gibi şuan ki süreçte ada odak noktamız, 24 Ekim tarihinde TCMB’nin olası faiz indirim konusunda ne kadar istekli olup olmayacağıdır. Enflasyon dinamikleri ile alakalı daha ayrıntılı makro bilgi için Araştırma Müdürü Tuğberk Çitilci’nin hazırladığı “Ve Enflasyon Tek Hane” raporunu inceleyebilirsiniz.

Enflasyon verisi sonrasında USDTRY kuru fiyatlama davranışına baktığımızda, 5,67 seviyesine kadar gerileyen bir süreç izlesek de üzerinde ısrarla durduğumuz 5,65 seviyesi üzerinde kalmayı başaran ve pozitif görünümüne kaldığı yerden devam etmek isteyen bir profil mevcuttur.

Teknik ve Temel Analiz yöntemlerini birlikte değerlendirirken altın kuralımız, makro-ekonomik gelişmelerin teknik açıdan trend görünümünü değiştirip değiştirmeyeceğiydi hatırlarsak.

Haber etkisi ile kurda düşüş izlense de 5,65 üzerindeki pozitif trend beklentimiz devam etti ve şu sıralar 5,70 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Bu sebeple de USDTRY için 5,65 inadı devam etmektedir.

USDTRY 5,65 üzerinde kalmayı sürdürürse 5,7150 başta olmak üzere 5,7390 ve 5,7590 bariyerlerine doğru trend beklentisini sürdürebilir. Özellikle 5,7590 üzerindeki kalıcı hareketler, bir sonraki ana direnç 5,7900 ve 5,8560 bariyerlerinin gündemde yer almasını sağlayabilir. Son hareketleri de dikkate aldığımızda, kurun yukarı yönlü çıkış beklentisinin daha istekli olma konusunda görünümünü güçlendirdiğini söyleyebiliriz.

Başarılı işlemler dilerim.

Kudret AYYILDIR
GCM Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı

Add a Comment