TCMB öncesinde USDTRY dönüşü önemli!

USDTRY kurunda yaşanılan yukarı yönlü çıkışlar ve ilgili varlığa yönelik mevcut oynaklık sebebiyle psikolojik 5 seviyesine yaklaşması, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) bu süreçte önemli adımlar atmasına imkan tanıdı. Özellikle de sadeleşme sürecine yönelik atılan son adım, ilgili müdahaleler içerisindeki en dikkat çeken olarak izah edilebilir.

Tarihi zirve 4,9253 seviyesine ulaşması ardından TCMB’nin art arda attığı adımlar neticesinde önemli bir geri çekilme oluşturarak tepki satışı düşüncesini 4,4479 seviyesine kadar sürdüren USDTRY kuru, kısa vadeli olarak üzerinde ısrarla durduğumuz 150 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 4,44) üzerinde kalmayı başardı. Bu düşünce, son dönemde etkisini net bir şekilde hissettiren tepki satışı düşüncesinin sona ermesine yönelik beklentiyi güçlendirmektedir.

Haziran ayı içerisinde dikkatle takip edeceğimiz makro-ekonomik göstergelerin kur fiyatlaması üzerindeki olası etkileri, tepki mi yoksa trend yönlü fiyatlama davranışı mı oluşabilir sorusunun cevabı için önemlidir. Özellikle de bu aşamada (Teknik ve Temel analiz yöntemlerini birlikte değerlendirirken) dikkat edilecek en önemli husus, varlık fiyatlarını etkileyecek haber akışının teknik görünümü değiştirip değiştirmeyeceğidir.

Raporun ayrıntılarına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://www.gcmforex.com/analiz/uzman-gorusleri/tcmb-oncesinde-usdtry-donusu-onemli/

Kudret Ayyıldır
GCM Menkul Kıymetler / Araştırma Müdür Yardımcısı

Add a Comment