ECB & Draghi & İngiltere Erken Seçim

ECB & Draghi!

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) genişlemeci para politikasına ilişkin tutumunu değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin sorulara verilecek cevap bugün önemlidir. Başkan Draghi, genişlemeci para politikasını sonlandırarak sıkılaştırıcı para politikasına doğru bir ipucu verecek mi sorusunun cevabı, 1,1285 – 1,1200 arasında sıkışan EURUSD için kritik bir önem taşımaktadır. Her ne kadar Draghi’nin son açıklamalarına baktığımızda genişlemeci para politikasının devam edeceğine ilişkin bilgiler bizlerle paylaşmış olsa da bugünün resmi bir toplantı olması ve yapacağı açıklamalar, piyasa katılımcıları tarafından daha dikkatli bir şekilde takip edilecektir.

  • Sıkılaştırıcı para politikasına ilişkin vereceği ipucu, Euro’ya destek vereceği için EURUSD paritesinde pozitif bir seyir izlenebilir. 1,1300 seviyesinin geçilmesi, 1,1450 bölgesine doğru bir hamlenin oluşmasına imkan tanıyabilir.
  • Sıkılaştırıcı para politikasına ilişkin bir ipucu vermez ve genişlemeci para politikasına ilişkin duruşun süreceğine ilişkin baskın açıklamalar yapması durumunda ise Euro değer kaybedeceği EURUSD paritesinde aşağı yönlü baskılar ön planda yer alabilir. 1,1230 seviyesi altındaki olası hareketler, 1,1190 ve 1,1125 rakamlarının hedeflenmesine katkı sağlayabilir. İlgili seviyeler, 50, 89 ve 144 periyotluk üssel hareketli ortalamalardır.

İngiltere Erken Seçim!

Brexit senaryosunda belirsizliklerin ortadan kaldırılmasına ilişkin atılan adımlar ve bu süreçte atılan adımların daha da sağlam olabilmesine yönelik gerçekleştirilecek erken seçim, ECB, Fed ve BoE politikaları dışında dikkat edilecek en önemli gelişmelerden birisi olarak kaydedilmiştir.

  • Erken seçim sonucunda Muhafazakâr Parti’nin (May) 326 ve üzeri koltuk sayısına ulaşması durumunda Sterlin’in pozitif bir senaryo ile devam edebilme düşüncesi, GBPUSD paritesinin yükselmesine, ayrıca politik risk faktörünü ortadan kalkacağı düşüncesi ile küresel risk iştahının azalacağı beklentisi, Ons Altın’da aşağı yönlü baskılara destek verebilir.
  • GBPUSD paritesinde 1,2945 seviyesinin altındaki fiyatlama davranışları, 1,3045 – 1,2765 bandının alt noktasının hedeflenmesine ve yeniden karar aşamasına geçilmesine katkı sağlayabilir. Altın’da ise 50 periyotluk basit hareketli ortalamanın yer aldığı 1275 seviyesi altındaki olası hareketler, 1255 dolar seviyesine doğru yaşanılacak olası geri çekilmeyi tetikleyebilir. 1255 seviyesinin altına sarkması durumunda ise 1235 – 1240 bölgesi hedeflenmek istenebilir.

  • Erken seçim sonucunda Muhafazakâr Parti’nin (May) 326 altında koltuk sayısına ulaşması durumunda, Sterlin’in negatif bir senaryo ile devam edebilme düşüncesi, GBPUSD paritesinin düşmesine, ayrıca politik risk faktörü ile küresel risk iştahının artacağı senaryosu devreye gireceği için de bu tür bir senaryoda Ons Altın fiyatında yukarı yönlü çıkışlar izlenebilir.
  • GBPUSD paritesinde 1,2945 seviyesinin üzerindeki fiyatlama davranışları, 1,3045 – 1,2765 bandının üst noktasının hedeflenmesine ve yeniden karar aşamasına geçilmesine katkı sağlayabilir. Altın’da ise 50 periyotluk basit hareketli ortalamanın yer aldığı 1275 seviyesi üzerinde kalması durumunda son zirve 1295,10 dolar seviyesine doğru yaşanılacak olası yükselişleri tetikleyebilir. 1295,10 seviyesinin geçilmesi durumunda ise 1302 – 1310 bölgesi hedeflenmek istenebilir.

“Haftanın gündemi ECB & Draghi & EURUSD” raporunu incelemek için tıklayınız.

“Haftanın gündemi İngiltere Erken Seçim & GBPUSD” raporunu incelemek için tıklayınız.

“Haftanın paritesi adayı EURGBP” raporunu incelemek için tıklayınız.

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment