“ECB & EURUSD”

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) Faiz kararı ile Başkan Draghi’nin açıklamaları EURUSD paritesi üzerinde sert hareketlerin oluşmasına katkı sağlamıştır bugüne kadar. Bu bağlamda da bugün parite üzerinde sert hareketler izlenebilir. Konu ile alakalı daha önceki Faiz kararı ile Başkan Draghi’nin açıklamalarında parite üzerinde nasıl bir etki bırakmış sorusunun cevabını hatırlayalım!

22 Ekim 2015 tarihinde ECB Faiz kararı ve Başkan Draghi’nin EURUSD üzerindeki etkisi!

22 Ekim 2015 - ECB Başkanı Draghi'nin açıklamaları

03 Aralık 2015 tarihinde ECB Faiz kararı ve Başkan Draghi’nin EURUSD üzerindeki etkisi!

3 Aralık 2015 - ECB Başkanı Draghi'nin açıklamaları

21 Ocak 2016 tarihinde ECB Faiz kararı ve Başkan Draghi’nin EURUSD üzerindeki etkisi!

21 Ocak 2016 - ECB Başkanı Draghi'nin açıklamaları

10 Mart 2016 tarihinde ECB Faiz kararı ve Başkan Draghi’nin EURUSD üzerindeki etkisi!

10 Mart 2016 - ECB faiz kararı ve Başkan Draghi'nin açıklamaları

22 Nisan 2016 tarihinde ECB Faiz kararı ve Başkan Draghi’nin EURUSD üzerindeki etkisi!

22 Nisan 2016 - ECB faiz kararı ve Başkan Draghi'nin açıklamaları

Bugün ECB Faiz kararı ve Başkan Draghi’nin EURUSD paritesindeki etkisi nasıl olabilir?

02 Haziran 2016 - ECB faiz kararı ve Başkan Draghi'nin açıklamaları

Günlük grafiği değerlendirdiğimizde EURUSD paritesinin 1.1060-1.1130 bölgesinden gerçekleştirmiş olduğu dönüş ve RSI göstergesinin bu dönüşe eşlik etmesi dikkat çekmektedir. Teknik olarak önemli bir yükseliş rallisinin henüz başında olduğumuzu, bu düşüncenin yukarı yönlü çıkışlarını 1.1620 seviyesine taşımak isteyeceğini söyleyebiliriz. Tabii bu düşüncenin desteklenmesi için bugün ve yarın gelecek kritik makro-gelişmelerin sonuçlarının paritedeki pozitif beklentimizi desteklemesi gerektiği unutulmamalıdır.

Yani, bugün ECB Faiz kararı ve Başkan Draghi’nin basın açıklamaları ile birlikte eğer parite de yukarı yönlü çıkışlarına devam ederse, yukarıda bahsettiğimiz hedefe doğru yaşanılacak yükselişler şaşırtıcı olmamalıdır.

Peki, Draghi EURUSD paritesinde düşüşlere neden olursa?

Başkan Draghi’nin açıklamaları ile birlikte EURUSD paritesi eğer aşağı yönlü baskıya maruz kalırsa, burada trend değişiyor mu sorusunun sorulması önemlidir. Yani parite mevcut düşüşlere rağmen 1.1130-1.1060 bölgesi üzerinde kalmayı sürdürürse trend görünümünde bir değişiklik olmayacağı gibi yukarıda bahsettiğimiz beklentiler güncelliğini koruyabilir.

Uzunca bir süredir savunduğumuz ve haftalık bültenimizde belirttiğimiz orta vadeli (haftalık beklenti) pozitif görünümün sona erebilmesi içinse 1.1130-1.1060 bölgesi altında (tercihen günlük kapanış) fiyatlamalara ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment