Ham Petrol’de 50 kritik bir seviye!

electricRainjlkjlkjlkj

Ham Petrol fiyatı, 26 dolar seviyesinden başlattığı toparlanmasını 50 dolara yaklaşarak son aylarda önemli hareketler kaydetti. Özellikle de dip algısının uzunca bir süredir konuşulduğu ve vadeler arası farklılıkların yaşandığı bir ortamda hangi vadede işlem stratejisi oluşturuyorsanız o vadeye göre planlamaların önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Örneğin Ham Petrol fiyatında kısa ve orta vadeli görünüm pozitifken, uzun vadeli olarak negatif algı devam ediyor.

Vadeler arası farklılıkları daha net anlayabilmek için günlük ve aylık grafikleri  inceleyelim!

Günlük grafiği incelediğimizde yukarı yönlü çıkışların devamına ilişkin düşüncenin trend görünümünde devam ettiğini izlemekteyiz. Bu tutum, kısa vadeli 46.70, orta vadeli olarak da 41.90 üzerindeki pozitif görünümü destekliyor. Böyle bir düşünce yapısı ile 50.15 başta olmak üzere 51.60 ve 53.40 gibi rakamlar telaffuz edilebilir.

123

Aylık grafiği incelediğimizde ise 233 aylık üssel hareketli ortalama (61.00) altındaki negatif seyir devam ediyor. Sonlanan yükseliş trendinin güncel alt noktası olarak kaydedilen 50 seviyesinde kritik bir aşamada hareketlerini sürdüren Ham Petrol de uzun vadeli negatif görünüm içerisinde tepki alımı tamam mı devam mı sorusunun cevabını arıyoruz. Yukarı yönlü tepkiler için 50 üzerindeki hareketlere ihtiyaç olduğu bir ortamda kısa ve orta vadeli görünüm bu tutumu desteklemektedir. Ancak böyle bir senaryo uzun vadeli satıcıları rahatsız edebilir. Bu aşamada özellikle 50 dolar üzerindeki yükselişlerde biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Çünkü 50 – 61 dolar arası uzun vadeli satıcıların iştahını kabartacak bir bölge olarak kaydedilmiştir.

1234

Özetlersek, kısa vadeli 46.70, orta vadeli olarak da 41.90 üzerinde pozitif bir görünümün ön planda olduğu bir ortamda 50 dolar seviyesi dikkatle takip edilmelidir. Bu bariyer, 233 periyotluk üssel hareketli ortalama (61.00) altındaki uzun vadeli satıcılar için oldukça kritik bir kontrol noktası olarak karşımızdadır.

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment