Günün özetini mi istediniz, buyrun!

17089606FED Başkanı Janet Yellen’in Salı günü gerçekleştirdiği açıklamaların uluslararası piyasalardaki etkisini bugünde görebiliyoruz. Özellikle Dolar endeksindeki değer kayıpları, dışarıda EURUSD paritesinin 1.1400 seviyesine ulaşmasını sağlarken içeride ise USDTRY kurunun 2.8150 seviyesini test etmesine katkı sağladı.

Borsa hareketlerini değerlendirdiğimizde, dünkü pozitif seyrin etkisini bugün izleyemedik Avrupa’da. Ortalama %1’lik bir negatif performansın olduğunu izliyoruz endekslerde. İngiltere endeksi, diğerlerine nazaran daha az kayıplar gerçekleştiriyor. Yurtiçine baktığımızda ise dünkü pozitif havanın bugün de devam ettiğini izlemekteyiz. Özellikle olumlu büyüme rakamı mevcut pozitifliğe destek oldu diyebiliriz. Şu sıralar 83.370 seviyesinde %0.55’lik artıda seyrini sürdürmektedir. ABD’ye geçecek olursak endekslerin açılışa yakın olduğunu görmekteyiz.

Makro tarafa kısaca değinecek olursak;

Bugün Türkiye, İngiltere ve Kanada’da büyüme oranı sonuçlarına ulaştık. Türkiye’de %5.7, İngiltere de ve Kanada’da ise %0.6 ile beklenti üzerinde olumlu rakamlar izledik.

Euro bölgesinde çekirdek enflasyon verisi %1 ile beklenti üzerinde olumlu sonuçlandı.

ABD’de işsizlik sigortası başvuruları 276 bin ile beklenti üzerinde olumsuz sonuçlandı.

Son olarak da 16:45’te yayınlanan Chicapo PMI verisinin 53.6 ile beklenti üzerinde olumlu sonuçlandığını görüyoruz.

Teknik tarafa kısaca değinecek olursak;

Yurtiçinde BİST100 endeksindeki pozitif sürecin devam ettiğini görmekteyiz. 80 bin üzerindeki olumlu düşüncemiz güncelliğini korumaktadır. Kısa vadeli olarak da 82.900 üzerinde 83.500 ve 84.000 gibi rakamlar hedef nokta dâhilindedir.

Kurlara dönecek olursak USDTRY dün de belirttiğimiz 2.8500 seviyesi altında negatif görünümüne devam ediyor. Bugün aşağı yönlü baskılar daha da hissedilir ölçüde kendisini gösterdi. Kısa vadeli olarak incelediğimizde 2.8320 seviyesi altında kaldığı müddetçe2.81 – 2.80 bölgesine doğru hareketler izlenebilir.

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment