Gözler TCMB Faiz Kararında!

USDTRY kuru, kritik TCMB Faiz toplantısı öncesinde 2.6175 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Piyasa beklentisi, Faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemesi şeklindedir.

2

Günlük grafiği incelediğimizde 15 Ocak 2015 tarihinden itibaren devam eden yükseliş trendi ve bu trendi destekleyen 20 günlük üssel hareketli ortalamayı net bir şekilde görmekteyiz. Analizin hazırlandığı şu sıralar 2.5725 seviyesinde güncelliğini korumakta olan 20 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde kur için yükseliş beklentimizin devam ettiğini ifade edebiliriz. Bu düşünceye ilaveten kurun son hareketlerini incelediğimizde 2.5825 – 2.6482 arasında bant hareketine şahit olmaktayız. Özellikle de TCMB’nin faiz kararına ilişkin düşünceleri ve bu düşüncelerin piyasa üzerindeki etkisi, mevcut bandın dışındaki hareketleri tetikleyebilir. Ancak piyasaların FOMC ve FITCH kararlarını da inceleyeceği düşüncesi aklımıza geldiğinde, mevcut bandın dışındaki hareket ihtimalini zayıflamaktadır. Bu nedenle de özellikle bant dışı hareketler için bugünkü faiz kararından sürpriz açıklamalara ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.

Genel görünümü özetleyecek olursak bandın alt noktası olan 2.5825 ve 20 günlük üssel hareketli ortalama olan 2.5725 seviyeleri üzerinde orta vadeli yükseliş trendine devam etme ihtimali bir adım öndedir. Bu ihtimal tarihi rekor seviyesi olan 2.6482 direncinin değişmesini sağlayabilir. 2.6600 ve 2.6751 seviyeleri de mevcut rekor seviyelerde değişmesi beklenilen bariyerler olarak kaydedilmiştir. Kur da satıcılı seyirde yer almak ve satıcılı seyri daha net konuşabilmemiz içinse bandın alt noktası olan 2.5825 ve 20 günlük üssel hareketli ortalama olan 2.5725 seviyeleri altında günlük kapanışlara ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.

1

Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment