Gram Altın Son Durum!

Gram Altın fiyatını incelediğimizde gerek USDTRY kurunun gerekse Ons Altın fiyatında gerçekleştirilen yükselişlerle birlikte çıkışını sürdürdüğünü görmekteyiz.

123456

Hesaplamadan yola çıkarsak Gram Altın fiyatı ile ilgili tahmin yürütebilmek için Ons Altın ve USDTRY kurunun hareketleri de dikkatle takip edilmelidir.

Ons Altın; kısa vadeli tepki alımlarının devam ettiği, orta ve uzun vadeli ise düşüş trendinin devam ettiğini söyleyebiliriz.

USDTRY kurunun ise gerek kısa vadeli gerekse orta ve uzun vadeli yükseliş trendinin devam ettiğini söyleyebiliriz.

O halde, Gram Altın için kısa vadeli yükselişler daha yüksek bir ihtimalken, orta ve uzun vadeli olarak aynı düşünce yapısında olmayacağımızı, Ons Altın, USDTRY hareketlerine bağlı olarak bu tutumu değiştirebileceğini ifade edebiliriz.

123

Teknik olarak Gram Altın fiyatını incelediğimizde 200 haftalık üssel hareketli ortalama olan 91,70 üzerinde pozitif seyrin devam ettiğini görmekteyiz. Şuan ki seyir gerek kanalın üst noktası gerekse RSI göstergesinde dip nokta olarak kabul edilebilecek bir bölge. Bu yüzden de yaşanılacak olası geri çekilmeler sürpriz olarak değerlendirilmemelidir. Olası geri çekilme 91.70 üzerinde kaldığı müddetçe tepki olarak düşünülebilir. 91,70 altındaki haftalık kapanış ise düşüncelerin değişmesine ve yeniden satış baskısının oluşmasına katkı sağlayabilir.

Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment