EURUSD’da tepki alımları nereye kadar devam eder?

EURUSD paritesi 1,3993 seviyesinden başlatmış olduğu satış baskısını 1,2500 ile sınırlandırdı ve FOMC ile birlikte tepki alımlarını hızlandırdı. Şu sıralar 1,2760 seviyesinde hareketlerini sürdüren parite de tepki alımları nereye kadar devam eder sorusunun cevabını aramaktayız. Bu yüzden de 1,3993 – 1,2500 arasındaki 1493 pip’lik hareketin ne kadarını tepki olarak alabiliriz sorusunun cevabı için “Fibonacci Retrecament” kullanıyoruz.

Bu seviyeler Fibonacci geri dönüş seviyeleri olarak önemli seviyeler olarak bilinmelidir. Olası tepki alımlarının devamı içinse Dolar Endeksindeki negatif tutumun bir müddet daha devam etmesi gerekmektedir.

Peki, EURUSD paritesi nereye kadar tepki alımı oluşturabilir. Böyle bir beklenti için temel makro-ekonomik gelişmelerin destek olması gerektiğin unutmayalım. İlk destek FOMC’den geldi. Peki, Avrupa bu durumu destekler mi? Bu bağlamda da özellikle Euro bölgesinden gelecek olan veriler de dikkatle takip edilmelidir.

EURUSD

Yukarıda, EURUSD paritesinin olası tepki hareketlerinin nereye kadar devam edebilir sorusunun cevabını aramak için 1,3993 – 1,2500 aralığını değerlendirmiştik. Şimdi ise biraz daha farklılık yaratmak açısından farklı bir bakış açısı ile 1,3700 – 1,2500 arasındaki hareketin düzeltme seviyelerini kontrol edelim. Çünkü grafiği de net bir şekilde incelerseniz paritenin 1,3700 seviyesinden başlattığı satış rallisi dikkat çekicidir.

Peki, EURUSD hangi seviyeden dönüş gerçekleştirerek 1,2210 – 1,2000 gibi rakamları hedefleyecek? Bu sorunun cevabı için yukarıdaki iki grafik bize önemli katkı sağlayabilir.

EURUSD1
Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment