Eğitim ŞART!

Hemen hemen herkesin ağzından duymuş olduğumuz ancak öneminin kavranmadığı “Eğitim Şart” tabiri sizce de çok önemli bir ifade değil mi? Hayatımızın her evresinde yaşamımızı belirli refah düzeyinde devam ettirebilmemiz için ilgili her konuda eğitim aşamasından geçtiğimize şahitsiniz. Anne karnında başlayan eğitim sürecimiz bu hayattaki süremizin sonlanmasına kadar olan bölüm içerisinde sürekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle de finans piyasasında yer almak isteyen kişiler, mutlaka kaliteli bir eğitim alarak bilgi düzeyini artırması gerekmektedir. Çünkü para yönetimi gerçekleştirilen bir sistemde yapılacak en ufak bir hatanın para kaybı ile sonuçlanacağını bildiğimizden dolayı amacımızın minimum hata, maksimum fayda olacak şekilde planlayarak adımları atmamız gerektiğini ifade edebiliriz. Ancak bu planı uygulamaya dökmeden yani eğitim almadan sadece kulaktan dolma bilgilerle para yönetilirse,  Forex, Viop ya da Hisse tarafında kalıcı olunamaz, istikrara ulaşılmaz ve ilk engelde sermayenin erimesine neden olabilir.

Unutmayınız! “Öncelikli olarak hedef para kazanmak değil, mevcut sermayenin korunmasıdır.”

Finansal piyasalarla ile ilgili alınacak kaliteli eğitimler sonrasında ancak mevcut sermeyenin korunmasına ilişkin önemli adımlar atılabilir. Bu adımı geçtikten sonra da istikrarlı bir kazanç elde etme stratejileri için gerekli aşamalar planlanabilir. Tıpkı ayakları üzerinde yürümeden önce emekleyerek bir sonraki aşamaya geçeceğini hissettiren bebekler gibi. Bu nedenle de piyasalar içerisinde başarıya gidecek yolda sabırlı ve adım adım ilerlemenin önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, siz bu meşakkatli yolda ilerlemeyi mi tercih edersiniz yoksa kısa yolda para kazanmak için kulaktan dolma bilgilerle işlem yapmaya mı çalışacaksınız? 

Kudret AYYILDIR

Add a Comment