USDJPY – Yükseliş Trendine Devam!

USDJPY paritesi 24 Şubat 2013 tarihinden itibaren USDJPY paritesi yukarı yönlü çıkışını sürdürmektedir.

  • Amerika merkez bankası (FED), Parasal Genişleme ile ilgili sonlandırma kararını 2014 yılı sonuna doğru sonlandırmak ve 2015 ortalarında ise faiz artırımı düşüncesini piyasa ile paylaşmaktadır. FED başkanı Janet Yellen bu konudaki düşüncelerini FOMC tutanakları ile bizlerle paylaşmıştır. Bu tutum Dolar endeksinin uzun vadeli güçlenme ihtimalini desteklemektedir.
  • Japonya merkez bankası (BOJ) ve Japonya hükümeti enflasyon hedefi ve ülke ekonomisini daha ileriye taşımak için parasal genişlemeyi devam ettireceğini hatta ilave eklemeler gerçekleştireceğini belirtmektedir. Özellikle de BOJ başkanı Kuroda önümüzdeki süreçte bu tarz açıklamalarını yenileyebilir. Bu tutum Yen’in uzun vadeli değer kaybını desteklemektedir.

Bu bağlamda da yukarıdaki beklentiler düşünüldüğünde USDJPY paritesinin yükseliş ihtimali güçlenmektedir. Teknik olarak baktığımızda da 24 Şubat 2013 tarihinden itibaren devam eden yükseliş trendi ve bu trend de kanalın alt noktası olarak belirlediğimiz 101,20 destek noktası önemini korumaktadır. USDJPY paritesi 101,20 destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışına devam etmek isteyebilir.

Bu nedenle de olası geri çekilmeler (101,20 üzerinde kaldığı müddetçe) “ALIŞ Fırsatı” olarak değerlendirilebilir. Böyle bir durumda:

1. HEDEF: 104,25

2. HEDEF: 105,45

3. HEDEF: 106,85

STOP LOSS: 101,20 seviyesi altında gerçekleşecek haftalık kapanış olarak belirlenmiştir. (Haftalık kapanış Cuma günü TR saati ile 00:00’da paritenin o anki fiyatının 101,20 ile kıyaslanmasıdır)

USDJPY

Kudret AYYILDIR
GCM Forex Başanalist

Add a Comment