Başbakana Mektup!

Sayın Başbakanımıza,

Son zamanlarda finansal-okuryazarlık üzerine çok ciddi reklamlar ve bilinçlendirmeler gerçekleşmektedir. Amaç, ülkemizdeki her bir bireyin finans konusunda bilinçlenmesi ve tasarruflarını doğru yönetebilmesidir. Bu konuda bazı kurumlar öncelikli olarak bu hizmeti vermekte ve konularında ilgili kitleye ulaşmaya çalışmaktadır.

Ancak bu yeterli midir?

Türkiye’deki her bir bireyin finansal okur-yazarlık konusunda kendisini geliştirebilmesi için çok fazla kişiye ulaşmak ve bu kişileri doğru bir şekilde yönlendirmesi gerekmektedir. Bu ulaşım biçimi TV reklamları, konferans ve seminerler şeklinde olduğu gibi video ve sosyal medya bildirimleri (Facebook, Twitter, Linkedin, vb) şeklinde devam etmektedir. Ancak sosyal medyanın bu konudaki etkisi diğer ulaşım araçların çokta üzerindedir ve bu konudaki doğru yaklaşımlar, bilinçlendirme kapsamında oldukça yararlı olduğunu düşünmekteyim.

Ben, finans piyasasında yer alan bir aracı kurumun araştırma departmanında çalışan bir analistim. Amacım öncelikli olarak kurumumuz ile çalışan yatırımcılara yurtiçi & yurtdışı piyasaları hakkında doğru ve güvenilir bilgiler vermektir. Ancak ben sadece kurumumuzla çalışan yatırımcılara değil Türkiye genelindeki tüm tasarruf sahiplerini doğru bilgilendirmeyi görev edinmiş bir araştırmacıyım. Bu kişilere gerek kişisel sitem, gerekse sosyal medya üzerinden yardımcı olmaya çalışıyorum.

Ancak siz benim gibi düşünen sayısını bilmediğim, ismini tanımadığım kadar çoğunluktaki analistin & araştırmacının Türkiye hatta Dünya’daki tasarruf sahiplerine ulaşmasını engellemeye çalışıyorsunuz. Amacınız, Türkiye üzerindeki kötü parmakları kaldırmak ancak bu youtube, twitter, facebook (sıra onda sanırım) gibi yerleri kapatarak olmamalıdır.

Bu konuda yasal yaptırımları ve yenilenecek teknolojik altyapıları iyileştirerek bu tür yerlerde at koşturulmasına izin vermezseniz şayet, bu tür özgürlükleri kısıtlamaya ihtiyacınız kalmayacaktır.

Ben Türkiye toprakları içerisinde yaşayan birey olarak özellikle de yurtiçindeki halkımızı doğru yönlendirmeye çalışan bir analist olarak sizden tek istediğim budur.

Lütfen sosyal medyayı doğru ve faydalı bir amaç uğruna kullanan kişilere ceza vermeyiniz!

Kudret AYYILDIR
BaşAnalist

www.kudretayyildir.com

3 Comments

Add a Comment