Finansbank`ın Yeni Fonu İMKB`de

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`nda (İMKB) seans, Finansbank ve Finansportföy`ün yeni yatırım aracı ABD Hazine Bonosu Dolar B Tipi Borsa Yatırım Fonu ile açıldı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`nda (İMKB) seans, Finansbank ve Finansportföy`ün yeni yatırım aracı ABD Hazine Bonosu Dolar B Tipi Borsa Yatırım Fonu ile açıldı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`nda (İMKB) seans, Finansbank ve Finansportföy`ün yeni yatırım aracı ABD Hazine Bonosu Dolar B Tipi Borsa Yatırım Fonu ile açıldı. İMKB`de hisse senedi gibi işlem gören ve USD/TL kurunun performansını birebir yansıtan fon, borsada Kurumsal Ürünler Pazarı`nda USDTR koduyla işlem görecek.

Fonun ilk işlem günü gong töreninin ardından başlarken, törende konuşan İMKB Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, ABD Hazine Bonosu Dolar B Tipi Borsa Yatırım Fonu`nun, İMKB`de Kurumsal Ürünler Pazarı`nda işlem göreceğini söyledi. Bu pazarda 14 tane borsa yatırım fonunun işlem gördüğünü belirten Yılmaz, Bu yatırım fonlarının sekiz tanesi hisse senedi ve endeks üzerine, üç tanesi tahvil ve üç tanesi de kıymetli madenler üzerine oluşturulmuş durumdadır. Borsamızda gelecek günlerde iki yeni borsa yatırım fonunun da işlem görmesini bekliyoruz. Biri katılım endeksi, diğeri gümüş olmak üzere dedi.

DOLAR/TL KURUNUN PERFORMANSINI FON İLE İMKB`YE TAŞIYORUZ

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO`su Ömer Aras, Türkiye`de yatırım ürünleri alanına kattıkları yeniliklere bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Finansbank ve Finansportföy olarak bugüne kadar yatırımcılara hisse senetlerini, sabit getirili menkul kıymetleri ve altın ve gümüş gibi emtiaları borsa yatırım fonu yoluyla ilk kendilerinin sunduğunu belirten Aras, Bugün ise ilk defa ABD Doları / Türk Lirası kurunun performansını borsa yatırım fonu yapısı ile İMKB`ye taşıyoruz. Yatırımcıları bundan sonra da farklı yatırım ürünleri ve temaları taşıyan yeni borsa yatırım fonları ile buluşturmaya devam edeceğiz dedi.

Add a Comment