EUR/USD Neden Düşmeli ?

EUR/USD paritesinde teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde olduğunu bu durumunda kar satışlarını beraberinde getirebileceğini söyleyebiliriz. Genel olarak baktığımızda gün içerisinde 1,32 desteği önemli olmakla birlikte bu desteğin kırılması kar satışlarının devamlılığı için önemlidir. Beklentimiz maksimum 1,3350 ile sınırlı kalacak bir yükselişle birlikte 1,2858 seviyesinin test edilmesidir. Burada 1,3350 seviyesi sadece çıkışlarda görülebilecek maksimum seviye olarak belirtildiği gibi bu seviyenin görülmeme ihtimali de indikatörlerdeki aşırı alım bölgesi olması nedeniyle gözlemlenebilir.

EUR/USD paritesinde beklediğimiz düşüşlerin teyiti için sizlere petrol fiyatlarındaki gidişattan bahsetmek istiyorum. Son 12 haftalık performansa baktığımızda siyah incinin 103,39 dolar direncini geçemediğini ve bu yüzden de haftalık grafikteki kanal içerisinde hareketlere devam ettiğini görmekteyiz. Bu yüzden de petrol için 103,39 direnci altında düşüşlerine devam etmesi beklenilmektedir. EUR/USD paritesi ile Petrol fiyatları arasındaki korelasyona dikkat edersek petrol fiyatlarındaki düşüşler EUR/USD paritesini de düşürecektir. Bu yüzden de kısa vadeli düşüş beklentisi içerisinde olduğumuz siyah inci EUR/USD’daki düşüşlerimizi doğrulamaktadır.

Yukarıda haftalık grafiğimizdeki 103,39 direncinin öneminden bahsetmiştik. Aşağıdaki grafikte ise daha kısa vadeli grafikteki önemli seviyeden bahsetmek istiyorum. 4 Saatlik grafikte düşüş kanalı içerisinde hareket eden siyah inci 99,75 ile 95,75 seviyesi arasında hareket etmektedir. Eğer petrol fiyatları 99,75 direncini geçemezse yeniden gün içi satışlarına başlaması gözlemlenecektir. Bu durum petrol fiyatlarını kısa vadeli olarak düşmesine ve kanalın alt noktası olan 94,30 seviyesine kadar gerilemesine neden olacaktır. Bu durumun gerçekleşmesi aynı korelasyonda olan EUR/USD paritesinin düşmesini tetikleyecektir. 99,75 direncinin üzerine çıkması durumunda ise bir sonraki kritik direnç olan 103,39 direncine dikkat etmek gerekmektedir.

Kudret AYYILDIR

LiderForex Başanalist

Mail: [email protected]

Twitter : KudretAYYILDIR