ABD İstihdam verileri için geri sayım başladı!

Her ayın ilk haftası küresel piyasaların gündeminde ABD istihdam verileri yer almaktadır. Tarım Dışı İstihdam, İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar olarak dikkatle takip edilen bu verilerle birlikte fiyatlama davranışlarını takip eden ve bu doğrultuda ilgili sürece dahil olmak isteyen yatırımcılar, öncelikle mevcut verilerin sonuçlarını doğru bir şekilde yorumlaması gerekmektedir. Ancak başarı için verileri doğru bir şekilde yorumlamak tek başına yeterli olmayacaktır.

Ayrıca…

  • ABD istihdam verisinin sonucuna anlık olarak ulaşmak,
  • Ulaştığımız bu sonuçları hızlı bir şekilde yorumlamak,
  • Yorumladıktan sonra hangi finansal varlıkta etkin hareket olabileceğini tahmin etmek,
  • Verilerin açıklandığı andan itibaren ne zaman piyasaya dahil olacağına karar vermek,
  • Yatırım kararı verirken risk yönetimi adı altında Zararı Durdur ve Kar Al seviyelerinin ne olacağına karar verebilmek,
  • Son olarak da stratejiyi uygun zamanda kapatabilmek,

Yukarıda maddeler halinde yer verdiğimiz açıklamalar, ABD istihdam verileri ile birlikte başarılı olabilmemiz adına üstesinden gelmemiz gereken zorluklar olarak kaydedilmiştir.

Peki, mevcut zorlukların üstesinden nasıl gelebilirim?

Konu ile alakalı GCM Menkul Kıymetler Araştırma Müdür Yardımcısı Kudret Ayyıldır’ın gerçekleştireceği “Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanır” youtube canlı yayın programına dahil olabilir, ayrıca “Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanır” ve “Tarım Dışı İstihdam verisinin EURUSD, USDTRY ve Ons Altın gibi önemli varlık fiyatları üzerindeki olası etkileri” özel raporlarını takip edebilirsiniz. (Şirket politikası gereği özel raporlarımız sadece kurum yatırımcılarımıza yöneliktir. Bunun yanı sıra Uzman Görüşleri, Webinar Eğitimleri ve Canlı Yayın programları gibi hizmetler de tüm yatırımcıların ulaşabilmesine olanak tanınmıştır.)

  • “Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanır” özel raporunu incelemek içintıklayınız.
  • “Tarım Dışı İstihdam, Varlık Fiyatlarını Nasıl Etkileyebilir?” özel raporunu incelemek içintıklayınız.
  • “Tarım Dışı İstihdam canlı yayın” youtube programına yönelik kayıt ve katılım bilgisi içintıklayınız.

Kudret AYYILDIR
GCM Menkul Kıymetler Araştırma Müdür Yardımcısı

Add a Comment