Başarıya Ulaşmak için Yorumlamak, Yorumlayabilmek için de Anlamak Gerekir!

Herhangi bir finansal varlıkta alım – satım neticesinde başarıya ulaşmak için piyasayı yorumlamak gerekir. Piyasayı yorumlamak için anlamak, anlayabilmek için de öncelikle piyasayı bilmek gerekir. Bu bir kısır döngüdür ve emek olmadan yemek olmayacağı bir iş alanındayız.

Hiç kimse elinde çay / kahve, ayaklarını uzatarak televizyon / bilgisayar karşısına geçerek kolay kazanç elde edemez. Bunu hayal etmesi, kısa yoldan kazanç elde etme dürtüsüdür. Yani alım – satım işlemlerini oyun ya da kumar görmesidir. Oysa ki bu piyasanın kumar olmadığını, işlem yapmanın da oyun olmadığını en acı tecrübe ile hesaplarınızda görebiliyorsunuz.

İşte bu sebeple farkındalık yaratacak adımlar atmak, piyasayı yenmeye çalışmak yerine anlamayı ve doğru yorumlamanın nasıl olması gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Bu tür zamanlarda (özellikle piyasaların sakin olduğu günlerde) analizlerden ziyade piyasa bilincinizi güçlendirebilmek için eğitim videoları izleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Piyasalar kaçmaz ve fırsatlarda hiçbir zaman bitmez bunu hiçbir zaman unutmayın. Eğitim eksikliklerinizi gidermezseniz eğer, gözünüzün önündeki gündemin ne olduğunu anlayamaz, kaçan fırsatlar sebebiyle de kahrolursunuz.

Unutmayın bir fiyatlama davranışını yakalayabilmek için olası fiyatlama davranışının fırsat olup olmayacağına yönelik karar vermeniz gerek.

Peki, şuan ki bilginiz ile bu tür görünümlerde karar mekanizmanızı başarılı buluyor musunuz?

Gerek Temel ve Teknik Analiz gerekse Risk Yönetimi ve Yatırımcı Psikolojisi gibi konulara yönelik YouTube kanalımda hazırladığım çalışmaları hiçbir karşılık beklemeksizin sizlere paylaşarak başarılı olmanıza katkı sağlamayı amaç edinmiş bulunmaktayım.

Bu tür çalışmalarda bu sadece bana özgü değil, tüm eğitim süreçlerinde istenilen performansa sahip olabilmek adına videoların sonuna kadar sabırla izlenmesi, notlar alınması ve eğitim sonrası uygulamaya yani pratiğe dökülmelidir. Başarıya ulaşmak için acı çekmek gerektiğini unutmayalım.

Çalışmalarımı beğeniyorsanız beğen butonuna basmayı, finansal okur – yazarlık amacına hizmet ettiğimi ve vatana / millete faydalı işler yaptığımı düşünüyorsanız da kanalıma abone olmayı, finans meraklıları ile de paylaşmayı ihmal etmeyiniz.

YouTube kanalıma ulaşmak için tıklayınız.

Eğitim videolarına “Oynatma Listesi” bölümü içerisinde ulaşabilirsiniz.

İyi seyirler, Başarılı işlemler dilerim.

Kudret AYYILDIR

Add a Comment