USDTRY gerildikçe geriliyor!

​Lastik ipi her çektiğinizde aslında dayanıklılığını da zayıflatmış olursunuz. Önceden kesmek için bir bıçağa ihtiyacınız varken, gergin ipi artık bir kağıt ile bile kesebilirsiniz.

USDTRY kurundaki son hareketleri bu olaya benzetiyorum.

Belli başlı temel makro ve politik konular olsa da ipin gerginleşmeye devam ettiğini söyleyebilirim. Bu durum, kırılganlıklarımızı oldukça güçlendiriyor ve ufak meselelerde daha ivme kazanabilecek bir ortamı beraberinde getirme olasılığını oluşturabilir.

Bu sebeple de ay sonuna kadar USDTRY ile alakalı çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu kadar çok fazla gündem maddesi varken ve yarın ne olacağını, piyasaların bu duruma nasıl tepki vereceğini bilemezken, ay sonuna kadar ne olabileceğini kestirebilmek, kahve falından öteye geçmeyecektir. 

İllaki bir beklenti duymak istiyorsanız, kısa vadeli olarak 5,8600 – 5,7550 arasında Envelopes göstergesi eşliğinde kanal içi sıkışma süreci devam ediyor. Özellikle 5,86 bariyeri son süreçteki fiyatlama davranışı sebebiyle kısa vadeli negatif görünüm tamam mı devam mı sorusunun cevabında belirleyici olabilir.

Başarılı işlemler dilerim.

Kudret AYYILDIR

Add a Comment