Fed ve Ons Altın Tarihi Bir Dönemeçte!

Değerli İzleyiciler,

2008 – 2009 krizi sonrasında muslukları açan Fed, 2013 yılında Ben Bernanke ile genişlemeci para politikasına son vereceğine ilişkin sinyaller verdi ve çiçeği burnunda yeni Başkan Janet Yellen, genişleyici para politikasına son vereceği tarihi ağzından kaçırarak finansal piyasalarda önemli bir dönem başlatmıştı hatırlarsak.

Ons Altın, 2013 yılının ilk çeyreğinde ayı piyasasına giriş yaparak güvenli liman algısını kaybeden bir döneme başlarken, Fed’in sıkı para politikası kavramı ile negatif görünümüne devam etti ve psikolojik 1000$ seviyesine ulaştı. Kriz döneminden yaklaşık 10 yıl geçmişken yine önemli bir dönüm noktasındayız. 2019 yılına ilişkin 2 adet faiz artışı beklentisinin iptal edildiği, faiz artırılmayacak hatta faiz indirimi yapılabilir şekilde fiyatlama davranışlarının gündemde yer aldığı bir süreçte 19 Haziran’daki FOMC tutanakları ve ekonomik projeksiyonlarda faiz, büyüme, enflasyon ve işsizlik temalarına özellikle faiz konusuna yönelik olası revizeler, Ons Altın’ın tarihi bir dönemeçte olduğu bir süreçte yakinen takip edilmesi gerektiğini görmemize imkan tanımaktadır.

YouTube kanalım vasıtasıyla hazırladığım ayrıntılı video çalışmasında Fed ve Ons Altın fiyatının tarihi dönemeçte olduğunu görebilirsiniz.

İyi seyirler, Başarılı işlemler dilerim.

Kudret AYYILDIR

Add a Comment