Ham Petrol ve Brent Petrol karar vermeye çalışıyor!

Değerli Takipçiler,

ABD – Çin arasındaki Ticaret Savaşları teması altında karşılıklı misillemeler / yaptırımlar gündemimizde iken bu konunun küresel ekonomik büyümenin olumsuz etkileneceği endişeleri dikkat çekmektedir. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) küresel büyüme tahminini düşürmesi, ticaret belirsizliği ekonomik görünümü olumsuz etkiliyor.

Petrol fiyatı, bu endişelerle OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarını uzatacağı beklentileri ile aşağı yönlü fiyatlama davranışlarında yeni bir negatif görünüm oluşturabilir mi sorusuna cevap aramaktadır. ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin yeni dönemde bozulup bozulmayacağı, Libya ve Venezuela gibi ülkelerdeki planlanmamış üretim aksaklıklarının devam edip etmeyeceği, dron saldırıları ile birlikte Orta Doğu’daki gerginliğin yeni dönemde devam edip etmemesi yakın gelecekte takip etmemiz gereken en önemli gelişmelerin başında yer almaktadır.

Ham Petrol ve Brent Petrol, tüm bu gelişmelerle birlikte kısa vadeli görünümde negatif bir seyir izlemesine ve göstergelerden bazılarının da sat sinyali görüntüsü oluşturmasına karşın hala daha karar verme sürecinde seyrini sürdürmektedir.

Bu video çalışmasında mevcut gündem maddeleri ile birlikte Ham Petrol ve Brent Petrol fiyatına yönelik dikkat edilmesi gereken teknik detaylar paylaşılmıştır.

İyi seyirler, Başarılı işlemler dilerim.

Kudret AYYILDIR

Add a Comment