Geri sayım başladı!

İyisiyle kötüsüyle koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz.  Koskoca dememdeki en önemli sebep, hiç şüphesiz ki yılın genel özetini yaptığımızda kaldığımız ikilemdir.  Çünkü yılın ilk zamanları daha dün gibi gözümün önünde dememize karşın aynı zamanda da bu sene çok ama çok zor geçti vurgusunu yapmamızdır.

Hayatın pahalılaştığı bir dönemde daha iyi şartlara sahip olmak yerine hayat standartlarını koruyabilmek adına sarf ettiğimiz efor, hiç şüphesiz ki yıl özetinde çok ama çok zor geçti vurgusunun bir adım daha öne çıkmasına imkan tanımaktadır.

Yıl bitiyor ve yeni bir yıla başlamak için geri sayım yapıyoruz ancak bu ritüel sadece işin eğlencesinde kalıyor. Yukarıda da dediğim gibi koskoca bir yıl geçiyor ve bizler yıl genelinin muhasebesini tutarak yeni yılda neler yapmalı / yapmamalı, beklentiler ve bu beklentilere ulaşmak için hangi vizyonu üstlenmeliyiz sorularını cevapsız bırakarak anı yaşama modu ile hareket ediyoruz. Oysa ki hayat hem o kadar kısa hem de o kadar zor ki, anı yaşarken hazır olmadığımız tüm faktörler, yıl genelinde bizi hem maddi hem de manevi anlamda çok ama çok yormakta ve yıl bitmeden psikolojik olarak yıpranmamızı sağlamaktadır.

Bu sebeple de 2018 yılını tamamlayacağımız bu süreçte herkes, en azından benim ulaştığım, bana değer veren / nazımın geçtiği kişiler, yılın özetini çıkarttıktan sonra yeni yıla ilişkin vizyonunu not alsın, hedefine doğru ilerlerken karşısına çıkan olası engellere yönelik de a ve b yolları oluşturarak ilgili çalışmasını sonlandırsın.

Örneğin, ben 2019 yılında finansal okur – yazarlığa katkı sağlamak adına YouTube kanalımda video eğitimlerime devam etmekle birlikte ilgili çalışmalarımın daha üst noktalara taşımak ve her kesimin anlayabilmesini sağlayabilmek için Türkçe’mizi daha iyi nasıl kullanabilirim sorusunun cevabını arayacağım.

Yanlış duymadınız Türkçe’mi geliştirmekten bahsediyorum…

Şimdi diyeceksiniz ki hocam ne alaka yani biz kendi vatanımızın dilini konuşamıyor muyuz?

Bu sorunun cevabı belli ama ben yine de farkındalık olsun diye cevap vereyim. Tabii ki HAYIR.

Maalesef millet olarak hangi kimlikte / profilde olursak olalım ağzımızdan çıktığı gibi konuşuyor, o çıkan şey de genel itibariyle Türkçe ile alakası olmuyor.  En basit bir örnek verecek olursak, Bülent Eczacıbaşı’nın dediği gibi Plaza pardon uyduruk dil. Bu sebeple de yabancı dil hayranlığından kurtularak önce Türkçe ile alakalı eksiklerimizi gidermeliyiz.

Ben konuya ilişkin videolarımı daha üst noktalara taşımak ve her kesimin anlayabilmesini sağlamak için uğraş vereceğim. Hocam zaten çok iyi bir diliniz var güzel anlatıyorsunuz diyecek takipçilerime de buradan teşekkür ederim ancak kendi dilimizi en temel dil olarak bilmek ve bunun hakkını vermemiz için efor sarf etmemiz gerektiğini düşündüğüm için bu konuda daha üst noktalara çıkmak ve teşvik etmek istiyorum.

Kendi dilimizi en üst noktalara çıkartmak ümidiyle…

Bu arada Bülent Eczacıbaşı demişken sevgili Gülse Birsel’i sunumu ile Türkçemizi güzel kullanmamız gerektiğine yönelik söyleşiyi izlemeyenler varsa şiddetle tavsiye ederim.

Ayrıca sevgili Barış Özcan’ın “2019’a girmeden önce en son bu videoyu izle” başlıklı çalışmasını, kendinizi gaza getirmek için de itici bir güç olarak kullanabilirsiniz.

2018 yılını tamamlamamıza sadece 1 gün kala klişe beklentileri bende tekrarlamak istiyorum izin verirseniz. Yeni yıl size önce sağlık, daha sonra huzur, mutluluk, başarı ve hayırlı kazançlar getirmesi temennisiyle…

Tabii beklentiler burada bitmedi. Finansçı olduğumuz için işi piyasaya özgü şekilde bitirmek en arzu ettiğim şeydir.

Yeni yılda kaşıkla aldığınızı kepçe ile vermediğiniz, trend takipçiliğiniz bol, stoplu işleminiz az olsun. Hayatta hiçbir şeyin kesinliği olmadığı için işlemlerinizde inatçılık yapmadığınız, sermayenize uygun risk yönetimi ile ayağınızı yorganınıza göre uzatan bir yeni yıl olması dileğiyle.

Bu arada bir hatırlatma, “gelen gideni aratır” sözü 2019 yılı için sürekli tekrarlayacağımız bir söz olacaktır muhtemelen. Bu sebeple de herkesin dikkatli olması, gereksiz heyecanlara kapılmaması ve en azından standartlarını koruması, aceleci tavır içerisinde yer almaması gereken bir yıl olarak geçebilir.

Kalın sağlıcakla…

Kudret AYYILDIR

Add a Comment