USDTRY, 5,90 – 6,00 bölgesi altında baskı görüyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kararları öncesinde USDTRY kuru Salı günü gerçekleştirdiği pozitif fiyatlama davranışı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarsa da ilgili çıkışlara rağmen kısa vadeli negatif trend görünümünde herhangi bir değişiklik oluşturamamıştır.

Üzerinde ısrarla durduğumuz teorik 5,90 / psikolojik 6,00 seviyeleri altında fiyatlama davranışına devam eden USDTRY, Avrupa’dan gelen negatif PMI verileri ile güçlenen Dolar endeksine rağmen aşağı yönlü baskılarına devam etmektedir. Türk Lirasının gelişen ülke para birimleri arasında ABD Doları karşısındaki pozitif performans ile birlikte aşağı yönlü reaksiyonuna devam eden USDTRY, 5,90 – 6,00 bölgesi altında kalmayı sürdürürse yeniden 5,50, kırılması durumunda ise uzun vadeli pozitif trend görünümünü destekleyen 5,30 seviyesine doğru geri çekilmek isteyebilir. 5,50 seviyesinin kırılmaması durumunda ise bir müddet daha 5,50 – 6,00 arasında sıkışma izlenebilir.

USDTRY kuru yeni dönemde 6,00 bariyeri üzerinde / 5,30 destek noktası altında fiyatlama reaksiyonu oluşturabilir mi sorusunun cevabında yurt içi tarafta 25 Ekim TCMB kararları ile 05 Kasım’daki Ekim ayına yönelik Enflasyon verisi dikkat çekeceği gibi uluslararası arenada 4 Kasım ABD’nin İran’a yönelik yaptırımı, 6 Kasım ABD Kongre Ara seçimleri ve 11 Kasım tarihinde Başkan Erdoğan & Trump görüşmesi yakinen takip edilmelidir.

Kudret AYYILDIR
GCM Menkul Kıymetler Araştırma Müdür Yardımcısı

Add a Comment