Seçim sonrası USDTRY trend görünümünü değiştirmedi!

Türkiye’nin yeni bir döneme başladığı ve modern tarihinin en önemli seçimi olarak görülen Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçiminin resmi olmayan sonuçlarına ulaştık. Buna göre, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan %50 üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte özellikle takip edilen parlamento seçimi sonucunda da AK Parti ile MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı salt çoğunluğa ulaştı.

Seçim sonucuna ilişkin finansal varlıklarda nasıl bir değişim oldu sorusunun cevabında USDTRY ilk etapta dikkat edilen en önemli varlıkların başında yer aldı ve açılış ile birlikte kurdaki negatif seyir dikkat çekti. Cuma günkü kapanışını 4,6700 seviyesine yakın gerçekleştiren USDTRY, açılış sonrasında kaydettiği aşağı yönlü baskısını kısa vadeli olarak dikkatleri üzerine çeken teorik 165 periyotluk EMA (4,5750) / psikolojik 200 periyotluk EMA bölgesine (4,5420) ulaştırsa da ilgili bölge altında kalıcı hareketler oluşturamadığı için anlık negatif görünüme rağmen kısa vadeli pozitif trend beklentisinde herhangi bir değişim oluşmadı.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması sonrasında gözler yeni kabine içerisinde ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği ve bu süreçte de maliye ve para politikası adımlarının yakın gündemde USDTRY kuru için önem arz ettiğini söyleyebiliriz.

Raporun ayrıntılarına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://www.gcmforex.com/analiz/uzman-gorusleri/secim-sonrasi-usdtry-trend-gorunumunu-degistirmedi/

Kudret Ayyıldır
GCM Menkul Kıymetler / Araştırma Müdür Yardımcısı

Add a Comment