18 Kasım 2016 – FX & Makro Gündem!

image-1

Ayrıntılı ekonomik takvim görüntülemek için tıklayınız.

Haftanın son işlem gününde makro gündem yoğun olmasa da önemini korumaktadır. Her ne kadar gündem OPEC’in resmi olmayan toplantısında petrol üreticilerinden gelecek açıklamalarında olsa da gün içerisinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin ve FOMC üyesi Bullard’ın konuşması dikkat çekebilir.

Ekonomik takvim bölümünde Euro bölgesi için Cari Hesap ve Almanya’dan ÜFE verilerinin sonuçları beklenirken, Petrol için bir diğer takibini sürdüreceğimiz haberse Kanada’dan gelecek TÜFE olarak kaydedilmiştir. Makro gündemi dikkate aldığımızda özellikle Ham Petrol, Brent Petrol ve USDCAD varlıkları yarının gündeminde öne çıkabilir. Bunun yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin ve FOMC üyesi Bullard’ın konuşmalarının özellikle Dolar Endeksi üzerinde bir etkisi oluşması durumunda EURUSD ve Altın diğer 3 varlıklarla birlikte günün öne çıkan enstrümanları olarak kaydedilebilir.

Dolar’daki güçlenmeye karşı koyamayan Türk Lirası, USDTRY, EURTRY ve Gram Altın üzerinde etkisini sürdürmeye kaldığı yerden devam ediyor. Rekor’dan rekora koşan USDTRY, 3,3500 üzerindeki seyrine devam edecek mi sorusunun cevabında yarınki gündem ve Dolar Endeksindeki fiyatlamalar yakinen incelenmelidir.

18 Kasım 2016 tarihindeki makro gündem ve ilgili gündemin varlık fiyatları üzerindeki olası etkileri için 18 Kasım sabahın hazırlayacağımız sabah analizini inceleyebilirsiniz.

17 Kasım 2016 akşam analizini incelemek için tıklayınız.

İyi akşamlar, başarılı işlemler dilerim.

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment