Ham Petrol’de vadeler arası farklara dikkat!

1.1963552

Uzunca bir süredir Ham Petrol fiyatında önemli yükselişler görmekteyiz. Bu çıkışlar, vadeler arasında farklılıklar oluşmasını sağlamaktadır. Günlük ve haftalık beklentilerde petrol fiyatı için yukarı yönlü düşünceler ağırlık kazanırken aylık görünüme baktığımızda ise negatif baskı güncelliğini korumaktadır. Bu bağlamda da Foreks yatırımcıları hangi vadede işlem stratejisi oluşturuyor sorusunun cevabı, beklentiler anlamında kritik bir önem taşımaktadır.

Günlük beklentiyi değerlendirecek olursak, 55 ve 100 periyotluk üssel hareketli ortalamaların yer aldığı 49.70 – 48.90 destekleri üzerindeki seyir etkisini sürdürmektedir. Bu düşünce yapısı, 51.55 üzerindeki hareketlerin devam edebilme ihtimalini kuvvetlendirebilirken 52.20 – 52.80 gibi rakamlar bu aşamada hedeflenmek istenebilir.

1

Haftalık beklentiyi değerlendirecek olursak Alligator çizgilerinin yer aldığı 49.65 – 48.30 bölgesi üzerindeki pozitif seyir devam ederken yükseliş trendinin alt noktası 46.75 desteğinden geçmektedir. Yani yukarı yönlü çıkışların devam edebilmesi için önemli ve güçlü destek noktaları vardır. Mevcut yükseliş trendi içerisinde tepkisel bir satış düşüncesi oluşacak mı sorusunun cevabı için 52.25 direnci dikkatle takip edilmelidir.

2

Aylık beklenti dikkate alındığında 233 periyotluk üssel hareketli ortalama olarak kaydedilen 61.00 seviyesi altında aşağı yönlü baskılar devam etmektedir. Daha önce sonlanan yükseliş trendinin güncel alt noktası olarak kaydedilen 50 dolar seviyesini geçerek 61 dolara doğru bir tepki düşüncesini güçlendiren Ham Petrol de özellikle 52 ve 57 dolar seviyeleri bu aşamada test edilebilecek olası tepki noktalarıdır. Ancak bu tepkiler oluşsa dahi 233 periyotluk üssel hareketli ortalama olarak kaydedilen 61.00 seviyesi altında negatif beklentinin devam ettiği unutulmamalıdır.

3

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment