Tarım Dışı İstihdam Geldi Çattı!

NFP_04_184367861-1000x600

Para yönetimi gerçekleştiren traderlar, her ayın ilk haftasında açıklanan ve piyasaların dikkatle takip ettiği Tarım Dışı İstihdam (TDI)  verisi ile birlikte kazanç elde etmek ister. Özellikle, verinin açıklanması ile birlikte ilgili rakamı doğru yorumlamak ve bu yorumlamayı hızlı bir şekilde işlem stratejisine dökebilmek, traderın kazanç elde edebilmesi için önem arz etmektedir.

Forex piyasası içerisinde yer alan traderlar özellikle TDI verisi ile işlem gerçekleştirmek için bazı soruların cevabını önceden bilmek zorundadır.

Bu soruları sizlerle paylaşacak olursak;

  • TDI verisi sonucunu en hızlı nasıl öğrenebilirim?
  • Öğrendiğim bu sonucu hızlıca nasıl yorumlayabilirim?
  • Yorumladıktan sonra ne zaman piyasaya dâhil olmalıyım?
  • TDI verisi ile birlikte hangi finansal varlıkta işlem açmalıyım?
  • İşlem açtıktan sonra Zararı Durdur ve Kar Al hedefim kaç PIP olmalı?
  • İşlemimi ne zaman kapatmalıyım?

Yukarıdaki soruların cevaplarına ulaştığımızda, Tarım Dışı İstihdam gibi kritik zamanlarda ne yapmalıyım gibi bir endişe olmayacaktır. Ancak bu maddeler, uygulama aşamasında yukarıda sıralandığı kadar kolay değildir. Kolay olmadığını anlayabilmek adına da EURUSD paritesinin 1 dakikalık grafiklerindeki olası etkileri inceleyeceğimiz son 3 TDI verisini birlikte değerlendirelim!

2016 Ocak ayı ABD istihdam verisi ile birlikte EURUSD paritesinin 1 dk’lık görünümü!

8 Ocak 2016 TDI - EURUSD 1 dklık grafik

2016 Şubat ayı ABD istihdam verisi ile birlikte EURUSD paritesinin 1 dk’lık görünümü!

5 Şubat 2016 TDI - EURUSD 1 dklık grafik

2016 Mart ayı ABD istihdam verisi ile birlikte EURUSD paritesinin 1 dk’lık görünümü!

4 Mart 2016 TDI - EURUSD 1 dklık grafik

Grafikleri incelediğimizde özellikle ilk 5 dakika hatta bu 5 dakikanın da ilk 1 dakikasının ne kadar kıymetli olduğunu görebiliyoruz. Bu tür zamanlarda en çok şikayet olarak dönülen konuların başında “hocam ben işleme gireceğim zaman zaten iş işten geçmiş oluyor ve terste kalıyorum” olarak yer almaktadır. İşte bu noktada özellikle zamanla yarışıldığı unutulmamalıdır.

Yukarıda yer verdiğimiz hususları değerlendirdikten sonra Tarım dışı istihdam gibi önemli makro-verilerle birlikte işlem stratejileri oluşturmak isteyen traderlar için gerçekleştireceğim “Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanmalıdır” webinar eğitimine katılabilirsiniz.

31 Mart 2016 – TR saati ile 18:30’da başlayacak “Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanmalıdır” kayıt yaptırmak için tıklayınız

Bunun yanı sıra hafta başında sizlerle paylaştığımız “Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanmalıdır” raporunu tekrar incelemek için tıklayınız.

İyi seyirler, başarılı işlemler dilerim.

Kudret Ayyıldır
Başanalist

Add a Comment