Kıymetli Madenlerde Son Durum!

Kıymetli madenlerde yukarı yönlü önemli hareketler gözlemlendi. Altın gün içerisinde 1199.9 seviyesini test ederken, Gümüş ise 16.11 seviyesini geçerek 16.33 fiyatını test etti.

Altın grafiğini incelediğimizde 1201 direnci mevcut kanalın üst noktası olarak önemli bir bariyer konumundadır. Bu bağlamda da özellikle yukarı yönlü hareketlerin devamı için 1201 direncinin üzerinde hareketlere ihtiyaç vardır. Aksi takdirde Altın’da tekrar satıcılı seyir etkili olabilir. ​

image

Gümüş’te ise 16.11 desteği yakinen takip edilmelidir. Bu seviye üzerine çıkması sonrasında Gümüş eğer yükselişlerine devam edecekse 16.11 seviyesi güçlü bir destek olarak günün kalanında etkili olabilir. Aksi takdirde bu çıkış tuzak olarak değerlendirilebilir.

image (1)

Son olarak da Dolar Endeksi, 233 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 97.43 seviyesi altında negatif seyrini sürdürmektedir. Bu tutum, kıymetli madenler için pozitif iken endekste olası yükseliş düşüncesi kıymetli madenlerdeki çıkışın tuzak olduğuna ilişkin düşünceleri güçlendirebilir. Bu bağlamda da endeks hareketleri yakinen takip edilmelidir.

image (2)

Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment