Ham Petrol’de ALIŞ için acele edilmemeli–2!

Daha önceki çalışmamızda Ham Petrol aylık grafikte uzun vadeli stratejilerde Bullish Gartley Formasyonunun AL sinyali verdiğini ifade etmiş ancak bu sinyal için aceleci davranmamamız gerektiğini belirtmiştik. ( “Ham Petrol’de ALIŞ için acele edilmemeli” raporunu incelemek için tıklayınız.

HamPetrol

Acele edilmemesi gerektiği hususunu belirtmiş olmamızdaki en önemli husus, olası dip düşüncesinin henüz oluşmamış olmasıdır. RSI göstergesi bize bu konuda önemli sinyaller vermektedir. Son 22 yılın dip bölgesini incelediğimizde 19,51 seviyesi olarak belirlenmiş olup gösterge, şu sıralar 23,36 olarak kaydedilmiştir. Bu bağlamda da Ham Petrol için henüz bir DİP anlayışı içerisine girmemiz doğru değildir.

O halde, dönüşü nasıl anlayabilirim?

Teknik olarak Ham Petrol’de olası dönüşü anlayabilmem için aşağıdaki olasılıkları takip edebilirim.

  • Son 22 yılın dip noktası olarak kabul ettiğim 19,51 seviyesinden gerçekleşecek olası dönüş takip edilmelidir.
  • Kritik Bölge’nin üst noktası olarak kaydettiğim 29,70 seviyesi üzerindeki hareketler incelenmelidir.
  • 200 aylık basit hareketli ortalama olan 60,40 üzerinde aylık kapanışa odaklanmalıdır.

Yukarıdaki senaryolar, Ham Petrol’de uzun vadeli yükseliş yönlü stratejiler oluşturabilmek için dikkate alınması gerekilen stratejiler olarak ifade edilebilir. Bu düşünce yapısı yukarıda da ifade ettiğimiz gibi uzun vadeli bir strateji olmakla birlikte gün içi ya da haftalık hareketlerle kıyaslama yapılmamalıdır.

Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment