04 Eylül 2014 Forex Piyasası Parite, Emtia ve Endeks Sabah Analizi

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Jeopolitik gelişmeler ve açıklanan makro-ekonomik verilerin arasında bugün küresel piyasalarda gözler merkez bankalarından gelecek olan açıklamalara çevriliyor. Karışık yaratsa da dün Ukrayna’da ateşkes sağlandığına yönelik gelen açıklamalar bölgede sorunların çözülebileceğine ilişkin umutları yeşertirken, bu sabah Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikası kararları öncesinde Asya borsalarında temkinli bir bekleyiş ile düşüşler var. Merkez bankası açıklamaları ve ekonomik verilerin piyasalara yön vermesi bekleniyor.

“Bej Kitap; Ilımlı büyüme devam etti”

Dün akşam yayınlanan ve Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantılardaki gündeminde etkili olan Bej Kitap’ta, ABD genelinde büyümenin ılımlı şekilde devam ettiği ifadesi tekrar edildi. Ağustos ayında sadece konut sektörünün genel büyümenin gerisinde kaldığının altı çizilirken, istihdam sektöründe büyümenin yavaş şekilde sürdüğü belirtildi.

Diğer taraftan Dallas FED Başkanı Richard Fisher’ın konuşmasında, ABD ekonomisinin oldukça iyi durumda olduğu ve faiz artırımı için vaktin yaklaştığını belirten ifadeleri dikkat çekti.

“BOJ’da değişiklik yok”

Perşembe gününün ilk beyanatını yapan Japonya Merkez Bankası (BOJ), para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmezken, ülke ekonomisine yönelik değerlendirmelerinde de farklılık yapmadı. Banka, Japonya’nın ılımlı şekilde toparlanmakta olduğunu tekrarlarken, para politikasının değiştirilmeme kararının oy birliği ile alındığı görüldü. Bu noktadan sonra dikkatler TR saati ile 09:30 civarı yapılması beklenen BOJ’un basın konferansında Banka’nın Başkanı Kuroda’nın kullanacağı ifadelerde olacak.

Asya-Pasifik tarafının bu sabah dikkat çeken ülkeleri arasında yer alan Avustralya’dan açıklanan verilerde, perakende satışların beklentiler paralelinde artış kaydettiği görülürken, ticaret açığı ise Temmuz ayında önceki aya göre daraldı.

“Jeopolitik risk ve merkez bankaları”

Küresel piyasaların gündeminde bugün önemli iki ana başlık dikkat çekiyor. Ukrayna’da ateşkes sağlandığına yönelik gelen açıklamalar piyasalara olumlu yansırken, bu haberin etkisi ile dün Dolar’da kayıplar, gelişmekte olan ülke varlıklarında kazanımlar ve enerji fiyatlarında yukarı yönlü hareketler izlendi. Bugün Rusya ya da Ukrayna taafından konuya ilişkin gelebilecek olası açıklamalar dikkatle takip edilecekken, odak noktasında ise ECB’in faiz ve para politikası beyanatı olacak. Ayrıca İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) kararları da mercek altında yer alacak. BOJ’da Kuroda, ECB’de ise Draghi’nin konuşmaları önem taşıyor.

Makro-ekonomik veriler ise yine bugün yatırımcıların masasında yer alacak faktörlerden olacak. Almanya’nın fabrika siparişleri ile başlayacak günün ikinci yarısında ABD’den ticaret dengesi, istihdam talepleri ve ADP tarım dışı istihdam değişimi göstergeleri izlenecekken, Kanda için de ticaret dengesi rakamları gündemde olacak. Akşam saatlerinde yine dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’den hizmetler PMI ve ISM tarafından açıklanacak imal olmayan PMI dataları, yarınki kritik istihdam raporu öncesinde ülke ekonomisine ilişkin bilgiler verecek.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

İngiltere – Merkez Bankası Toplantısı; İngiltere Merkez Bankası (BOE) Ağustos ayının başında yapılan toplantısında para politikasında herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Bu paralelde %0.50 olan politika faiz oranı ve 375 milyar Sterlin tutarındaki toplam parasal genişleme miktarı sabit bırakılmıştı. Ancak toplantının daha sonra yayınlanan tutanaklarında, BOE’nin 9 üyeli Para Politikası Komitesi’ndeki (MPC) iki üyenin, faiz oranının 25 baz puan artırılması gerektiği yönünde oy kullandıklarının görülmesi piyasaları şaşırtmıştı. Her ne kadar bu hafta para politikalarında bir değişiklik yapılması beklenmese de, söz konusu oylama dikkatlerin bir miktar daha BOE’ye çevrilmesine neden oldu. Piyasalarda ada ülkesinin Merkez Bankası’nın yeni toplantısından bir sürpriz çıkma olasılığı halen daha düşük görülüyor.

Euro Bölgesi – Merkez Bankası Toplantısı; Eylül ayının ilk haftasında küresel piyasa katılımcılarının merakla beklediği gelişmelerin başında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gerçekleştireceği toplantının yer aldığını ifade etmek yanlış olmayacaktır. Banka’nın Başkanı Mario Draghi’nin geride kalan hafta Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı konuşma, piyasalarda ECB’nin yeni ekonomik teşvikler açıklayacağı beklentilerini güçlendirdi. Başkan’ın kullandığı ifadeler, ECB’nin parasal genişlemeye yaklaştığı şeklinde yorumlandı.

İlk olarak yatırımcılar TSİ 14:45’de yayınlanacak olan faiz kararına odaklanacaklar. Büyük Avrupalı bankalar da dahil olmak üzere piyasalarda ECB’nin politika faizini düşüreceği beklentilerinin var olduğunu ifade edebiliriz. 18 Eylül’de düzenlenmesi planlanan TLTRO (Hedefli Uzun Vadeli Refinansman Operasonu) öncesinde talebi artırabilmek adında faizin düşmesinin de aynı zamanda faydalı olacağı düşünceleri mevcut. Banka’nın faiz oranında aşağı yönlü bir adım atması halinde Euro’da değer kayıpları izlenebilecekken, ECB’nin faiz politikasında bir değişiklik yapmaması kıtanın ortak para biriminde kayıplara neden olabilir.

Faiz beyanatı sonrasında dikkatler TSİ 15:30’daki başlayacak olan ECB’nin basın konferansına, yani Draghi’nin konuşmasına çevrilecek. Bu noktada Başkan’ın özellikle tahvil alım programına ilişkin sözleri dikkatle takip edilecek. ECB’nin, ABD ya da İngiltere merkez bankaları gibi bir varlık alımı uygulayıp uygulamayacağı merak konusu. Draghi’nin son konuşmasından piyasalar, ECB’nin artık parasal genişlemeye daha yakın olduğu yönünde çıkarımlar yaparken, bir program mı açıklanacak, yoksa ileride uygulanabilecek bir tahvil alım programının ipuçları mı verilecek sorusu net bir cevap bulmuş değil. Bu paralelde Mario Draghi’nin kuracağı cümleler, Euro’un yönü açısından büyük bir önem taşıyacak diyebiliriz.

ABD – ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi; Cuma günü yayımlanacak istihdam raporu öncesinde ABD’deki özel sektör istihdamına ilişkin bilgiler verecek ADP verisi, piyasaların dikkate alacağı önemli makro-ekonomik göstergeler arasında bulunuyor. Haftanın ilk iş günü ABD’deki tatil nedeni ile alışık olunanın dışında Çarşamba yerine Perşembe günü yayımlanacak rakam, Cuma günkü tarım dışı istihdam değişimi verisi öncesinde beklentilerin fiyatlanmasını sağlayabilir. Son iki aydır 200 bin seviyesinin üzerinde gerçekleşen ADP tarım dışı istihdam değişimi verisi, Temmuz ayında ise beklentinin altında kalmıştı. Ağustos ayına ilişkin datanın tahmini aşması halinde Dolar’da değer kazanımları izlenebilecekken, beklentileri karşılamayacak bir ADP verisi ise ABD’nin para biriminde düşüşlere neden olabilir. Yatırımcıların bu noktada, ECB Başkanı Mario Draghi’nin konuşmasının, söz konusu rakamın yayınlanmasının ardından 15 dakika sonra başlayacağını unutmamaları fayda sağlayacaktır.

ABD – İstihdam Talepleri;Geride kalan hafta 298 bin Amerikalının işsizlik maaşına başvuruda bulunduğuna işaret eden istihdam talepleri verisi, beklentinin küçük bir miktar altında, olumlu açıklanmıştı. 30 Ağustos ile biten haftada ise yine 298 bin Amerikalının işsizlik sigortasından yararlanmak için başvuruda bulunmuş olması bekleniyor. Verinin tahminden farklı olarak gerçekleşmesi, ABD’nin para birimi değerinde değişikliklere neden olabileceği için yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

ABD – ISM İmal Olmayan PMI; Bu hafta, ABD ekonomisinin gidişatına ilişkin vereceği bilgilerin yanında, Cuma günkü istihdam raporuna ilişkin beklentilerin fiyatlanmasını sağlayabilecek önemli göstergeler arasında ISM imal olmayan PMI da bulunuyor. Temmuz ayında Ocak 2011’den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkan ilgili veri, 58.7 olarak açıklanmıştı. ISM Enstitüsü’nün yayımlayacağı imal olmayan PMI verisinin beklentiyi geçmesi halinde Dolar’a alımlar gelebilecekken, olumsuz datalar kayıplara neden olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 EUR Alman Fabrika Siparişleri (Aylık) 1,6% -3,2%

JPY BOJ Basın Konferansı

11:10 EUR Perakende PMI 47,6

EUR İspanya 10-Yıllık Tahvil İhalesi

EUR Fransa 10-Yıllık Tahvil İhalesi

14:00 GBP Faiz Oranı Beyanatı 0,50% 0,50%

14:00 GBP BOE Toplam Parasal Genişleme 375B 375B

14:45 EUR Faiz Oranı Bildirisi 0,15% 0,15%

15:15 USD ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği 218K 218K

15:30 USD Ticaret Dengesi -42,5B -41,5B

15:30 CAD Ticaret Dengesi 1,1B 1,9B

15:30 USD İstihdam talepleri 298K 298K

15:30 EUR ECB Basın Konferansı

16:45 USD Hizmetler PMI 58,5 58,5

17:00 USD ISM İmal Olmayan PMI 57,3 58,7

17:30 USD Doğal Gaz Stokları 72B 75B

18:00 USD Ham Petrol Stokları -1,113M -2,070M

19:30 USD FOMC Üyesi Mester Konuşması

EURUSD ANALİZ

Piyasalar her ayın ilk haftasında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Faiz kararı ve ardından başkan Draghi tarafından gerçekleşecek basın açıklamasına odaklanmaktadır. Özellikle bugünkü toplantıda ECB, faizde 10 baz puan indirime gidecek mi sorusunun cevabını aramaktayız. 14:45’de yayınlanacak olan Faiz Kararı ardından 15:30’da başkan Draghi’nin konuşması gerçekleşecektir. Draghi’nin 14:45’deki sonuca göre konuşmasını şekillendirmesi beklenilmektedir.

EURUSD paritesini incelediğimizde kritik karar ve basın açıklaması öncesinde 1,3110 -1,3165 arasında seyrini sürdürmekte ve şu sıralar 1,3147 seviyesinde hareketlerine devam etmektedir. Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1,3165 bariyerinin önemli olduğunu, bu bariyer altında kaldığı müddetçe aşağı yönlü baskının devam etmek isteyeceğini söyleyebiliriz. Aşağı yönlü baskının daha da etkinleşebilmesi içinse 1,3110 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiğini unutmayalım.

Pivot: 1,3165
Destek:
1,3110-1,3080-1,3050
Direnç: 1,3165-1,3205-1,3240

eurusd

GBP/USD ANALİZ

Piyasalar her ne kadar Avrupa Merkez Bankası (ECB) Faiz kararı ve ardından başkan Draghi tarafından gerçekleşecek basın açıklamasına odaklansa da bu gelişmeler öncesinde İngiltere Merkez Bankasının (BOE) toplantısının olduğunu unutulmamalıdır. Özellikle BOE’nin son toplantısında 9 üyeden 2 üyenin Faiz Artırımında oy kullandığını görmüştük. Bu bağlamda da BOE toplantısı ve toplantıdan çıkacak olan sonuç dikkatle takip edilmelidir.

GBPUSD paritesini incelediğimizde 1,6496 bariyeri dünün zirve noktası ve bugünün en önemli bariyeri olarak karşımızdadır. Parite eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskına devam etmesi beklenilmektedir. Bu tutum 1,6436 ve 1,6400 seviyelerinin hedeflenme ihtimallerini güçlendirmektedir. Yükselişlerde yer almak isteyen Forex katılımcıları ise 1,6496 direncinin geçilmesine odaklanmalıdır.

Pivot: 1,6496
Destek; 1,6436-1,6400-1,6370
Direnç; 1,6496-1,6530-1,6575

gbpusd

USD/TRY ANALİZ

2,1500 seviyesi üzerinde uzunca bir süredir kalmak için çaba gösteren ancak yükselişlerini devam ettiremediği için bu desteğe yakın hareketlerini sürdüren USDTRY kuru dün 2,1554 seviyesine kadar geriledi ve şu sıralar 2,1582 seviyesinde hareketlerine devam etmektedir. USDTRY kuru 2,1500 üzerinde kalarak yeniden 2,18 seviyesi üzerine mi çıkacak yoksa 2,1500 aşağı yönlü kırılarak tepki satışlarının 2,1230 desteğine doğru mu devam edecek sorusunun cevabını aramaktayız. Bu bağlamda da 2,1500 desteği dikkatle takip edilmelidir. Genel görünüm, 2,1500 desteği üzerinde kaldığımız müddetçe yükseliş baskısının devam etmesi şeklindeki görüşümüz sürmektedir. Bugün makro-ekonomik anlamda yoğun bir gün. Bu bağlamda da yurtdışındaki önemli gelişmelerin yurtiçi borsa ve para birimlerinde sert hareketlere yol açabileceğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda da Avrupa Merkez Bankası kararları ile ABD’den gelecek olan ISM İmal olmayan endeks verisi dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 2,1500
Destek: 2,1560-2,1500-2,1430
Direnç: 2,1630-2,1685-2,1780

usdtry

USD/JPY ANALİZİ

Küresel piyasalarda merakla beklenen merkez bankası kararlarından biri açıklandı. Japonya Merkez Bankası (BOJ), para politikası kararlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyerek parasal taban ve faiz oranını sabit tuttu. Bununla birlikte her ne kadar Yen’de değer kazanımları görülse de, hareketin sınırlı olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa ve İngiltere Merkez Bankası kararlarının da beklendiği gün içerisinde öncelikle BOJ’un düzenleyeceği basın toplantısının etkili olması olasıdır.

Teknik olarak incelediğimizde, hafta ortasından bu yana 104,73 seviyesi üzerinde tutunma çabası dikkat çekmektedir. Paritede yaşanan sert yükseliş sonrasın aşağı yönlü toparlanmaya yönelik beklentilerin de yoğun olduğu süreçte, 104,73 üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş yönlü baskıların etkili olması beklenebilir. Alımlarda 105,41 seviyesi 2014 yılının zirve noktası olarak karşımıza çıkmaktadır.

BOJ kararları sonrası kısa vadede yaşanan düşüşle birlikte 104,73 seviyesi daha önemli hale gelmiş durumda. Günün yoğun takvimi içerisinde, düşüş baskısının desteklenmesi durumunda 104,73’ün tepkilerinin takibi önemlidir. Kısa vadeli düşüşlerin devam edebilmesi için bu seviyenin kırılması gerekmektedir.

Pivot: 104,73
Destek:
104,73104,30 – 103,95
Direnç:
105,10105,41 – 105,75

usdjpy

EUR/JPY ANALİZİ

Dün yükselişlerin sınırlı kaldığı paritede Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) para politikası kararlarında değişikliğe gitmemesi sonrası yatay seyrin sürmekte olduğunu görüyoruz. Bu süreçte oldukça yoğun bir gün piyasaları bekliyor. Öncelikle BOJ’un düzenleyeceği basın toplantısı ve sonrasında Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası kararlarıyla paritede sert hareketlerin oluşması beklenebilir.

Teknik olarak incelersek, kırmızı renkle belirttiğimiz düşüş kanalının sıkı bir destekçisi olan 50 günlük üssel (exponential) hareketli ortalama üzerinde hareketlerin sınırlı kaldığını görmekteyiz. Gün içerisinde, yaklaşık 2 ayın zirve noktası olan 138,26 seviyesi altında, bu seviyenin geçilememesiyle birlikte düşüş baskılarının etkili olması beklenebilir. Olası satışlarda 50 günlük üssel hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 137,60 hedeflenebileceği gibi, bu seviyenin kırılması düşüş kanalının tekrar aktif hale gelmesine ve satışların netleşmesine katkı sağlayabilir.

Paritenin içinde bulunduğu kritik süreçte yükseliş yönlü beklenti oluşturabilmek için 138,26 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu şartla birlikte tepki alımlarının 139,11’e doğru yönelmesi beklenebilir.

Pivot: 138,26
Destek:
137,60 – 136,90136,36
Direnç: 138,26 – 138,65 – 139,11

eurjpy

USD/CHF ANALİZİ

Son zamanların en kritik günlerinden birine girdiğimiz süreçte, Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları’nın para politikası karar ve açıklamaları merakla bekleniyor. Bu süreç öncesinde, Paritede sınırlı bir düşüş baskısının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararlarının merakla beklendiği günde, gerek Dolar endeksinin tepkileri gerekse temel gelişmeler yakından takip edilmelidir.

Pariteyi teknik olarak incelediğimizde, yaklaşık 9 ayın zirvesi konumundaki 0,9215 seviyesi altında düşüş baskılarının etkinlik kazanması beklenebilir. Bu süreçte, haftanın dip noktası olan 0,9172’nin kırılması, olası satışlara netlik kazandırabilir. Bu dar 0,9123 bölgesine doğru fiyatlamaların etkinlik sağlamasına yol açabilir.

Paritede yükseliş yönlü beklenti oluşturabilmek için, merkez bankası kararlarının desteğini de almak önemli durumda. Teknik açıdan ise, kısa vadede oluşan düşüş baskısına rağmen 0,9172 seviyesi üzerinde kalıcılık bu tutuma destek olabilir. Alım yönlü işlemlerde netlik bekleyebilmek için ise 0,9215 seviyesinin aşılması gerekmektedir.

Pivot: 0,9215
Destek: 0,9172 – 0,9123 – 0,9090
Direnç: 0,9215 – 0,9250 – 0,9285

usdchf

USD/CAD ANALİZİ

USD/CAD paritesinde, Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) para politikasında değişikliğe gitmemesi sonrası sert düşüş yaşandığını görmüştük. Bu süreçle birlikte de 1,0855 seviyesi tekrar gündemimize gelmiş durumda. Gün içerisinde kritik merkez bankası kararları ve piyasa tepkileri dikkatle takip edilmelidir. ABD piyasalarının kararlara tepkisi görülene dek, Dolar endeksinin takibi önem taşıyabilir.

Teknik olarak değerlendirirsek, 1,0855 seviyesinin tekrar gündemimize geldiğini belirtmiştik. Yaklaşık 5 haftadır günlük kapanışlar üzerinde etkisini hissettiren 1,0855 seviyesi üzerinde, yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Bu şartla birlikte 1,0906 ve haftanın zirvesi olan 1,0942 seviyesinin hedeflenmesi muhtemeldir.

Paritede düşüş yönlü beklenti oluşturabilmek için mevcut direnç seviyelerinin tepkisi görülmelidir. 1,0906 seviyesinin geçilememesi, olası tepki satışları için tetikleyici olabilir. Ancak etki bekleyebilmek için 1,0855 seviyesinin kırılmasına ihtiyaç bulunmaktadır ki bu durum 50 günlü basit (simple) hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 1,0823’ün hedeflenmesine katkı sağlayabilir.

Pivot: 1,0855
Destek:
1,0855 – 1,0823 – 1,0795
Direnç:
1,0906 – 1,0942 – 1,0993

usdcad

HAM PETROL ANALİZ

200 haftalık basit hareketli ortalama olan 96,23 ile son zamanların dip noktası 92,60 arasında bant hareketi gerçekleştiren Ham Petrol, 92,60 seviyesinden başlatmış olduğu tepki alımlarına devam etme düşüncesinde hareketlerini sürdürmektedir. Makro-ekonomik olarak yoğun bir günde Ham Petrol fiyatı şu sıralar 94,94 seviyesinde hareketlerini sürdürmektedir. Genel görünüm 92,60 – 96,23 arasındaki bandın devam etmesi şeklindedir. İlaveten 200 haftalık basit hareketli ortalama olan 96,23 bariyeri altında negatif baskının devam etmek isteyeceğini söyleyebiliriz.

Pivot: 96,23
Destek:
94,45-93,40-92,60
Direnç:
95,85-96,23-97,42

petrol

ALTIN ANALİZ

1261 seviyesine kadar geriledikten sonra toparlanan ve bu toparlanma ile tepki alımlarını 1273 seviyesine kadar devam ettiren Altın, haftanın son iki ve kritik işlem günlerine geldiğinde şu sıralar 1273 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Teknik olarak Altın fiyatını incelediğimizde kanalın üst noktası olan 1281 bariyerine doğru yukarı yönlü bir atağın oluşma potansiyelinin güçlü olduğunu, bu şartın sağlanabilmesi içinse 1273 üzerindeki hareketlere ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu tutum mevcut düşüş beklentimizde herhangi bir değişikliği gerektirmeyecektir. Çünkü kanalın üst noktası olan 1281 bariyeri altında negatif baskının devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz.

NOT: Piyasadaki gözlerin Avrupa Merkez Bankası kararları ile ABD’den gelecek olan ISM İmal olmayan endeks sonuçlarında olduğunu, kıymetli madenlerinde bu kararlar eşliğinde sert hareketlere maruz kalabileceğini, bu nedenle de 14:45 – 17:30 arası gelecek bu verileri dikkatle takip etmemiz gerektiğini söyleyebiliriz.

Pivot: 1281
Destek:
1268-1263-1258
Direnç: 1273-1281-1288

Altin

DAX30 ANALİZİ

Dax30 endeksi kritik Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve Tarım Dışı İstihdam verisi öncesinde üzerinde ısrarla durmuş olduğumuz 9614 bariyerini geçerek ve 40 haftalık basit hareketli ortalama üzerinde günlük kapanış yaparak düşüş trendi sonlandı mı sorusunu sormamıza neden oldu. Ancak bugün ve yarın gelecek kritik makro-ekonomik veriler öncesinde bu tür karar değişikliği yanlış stratejiler oluşturulmasına neden olabilir. Bu bağlamda da bu hafta endeksin 9614 seviyesi üzerinde mi yoksa altında mı haftalık kapanış gerçekleştirecek sorusunun cevabını aramaktayız.

Kısa vadeli olarak endeksi incelediğimizde 40 haftalık basit hareketli ortalama olan 9530 desteği önemlidir. Endeks eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı başarırsa 9682 ve 9782 seviyeleri hedeflenebilir. Aksi takdirde 40 haftalık basit hareketli ortalamanın altında hareketler gerçekleştirmek isteyebilir ki bu tutum yeniden satıcıların güçlenmesine neden olabilir.

Pivot : 9530
Destek
: 9530-9478-9415
Direnç
: 9682-9782-9928

DAX30

S&P500 ANALİZİ

2010 seviyesini test ettikten sonra kar realizasyonuna geçen ve bu nedenle de yeniden 2000 seviyesinin altına düştüğünü gördüğümüz S&P500 endeksi kritik ECB toplantısı öncesinde 1998 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. 2010’dan başlayan düşüşler tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. 1996 ve 1992 destekleri ise bize bu konuda yardımcı olması beklenilmektedir. Endeks eğer bu destek noktaları üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü çıkışların yeniden 2010 bariyerine doğru devam etme ihtimali güçlenebilir. Aksi takdirde 1992 desteğinin kırılması satıcılı seyrin hızlanmasına neden olabilir. Bu bağlamda da 1996 – 1992 destekleri dikkatle takip edilmelidir.

Pivot : 1992
Destek:
1996-1992-1987
Direnç:
2002-2006-2010

S&P500

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Başanalist: Kudret AYYILDIR– “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol, Altın, S&P500 ve Dax30 Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN
– “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER– “USDJPY, EURJPY, USDCAD, USDCHF Analizi”

NOT:Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Add a Comment