Yeni Başbakan için gözler MKYK’da!

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında piyasalarda özellikle BİST-100 endeksinin seyri ve TRY’li paritelerin son hali merakla beklenmekteydi. BİST-100 sabahki açılışta %1,55 yükselişle 80.000 seviyesi üzerinde hareketler gerçekleştirse de bu tutumunu devam ettiremedi ve şuanda %0,29’luk performans ile 79.400 seviyesinde hareketlerine devam etmektedir. USDTRY kuru ise BİST-100 endeksindeki performans kayıplığı nedeniyle düşüşlerini sınırlandırarak 2,150 seviyesi üzerinde hareketlerine devam etmeye çalışmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında piyasalar artık yeni kabinenin başbakanının kim olduğuna odaklanmıştır. Özellikle de büyümeye odaklı ekonomi politikasını savunan bir başkanın kabine de olup olmaması sorgulanmalıdır. Bu bağlamda da özellikle bugün gerçekleşecek Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantı sonucu dikkatle takip edilmelidir.

Konu ile ilgili dün AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan’ın kim olacağına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Balkon konuşmasından sonra, mini bir MYK toplantısı yapabiliriz. Yarın (Bugün) da MKYK toplanacak. Bölünecekler, parçalanacaklar dedikleri zaman kavga etmedik. Ortak aklı egemen kıldık. MYK, MKYK ve istişare toplantılarından sonra başbakanımızı belirleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment