Soya Fasulyesinde (Soybean) Yükseliş Trendi Gücünü Koruyor!

Soya Fasulyesi (Soybean) son zamanlarda gelişen makro-ekonomik veriler eşliğinde aşağı yönlü baskılarını 1154 seviyesine kadar sürdürmüş ancak devam ettirememiştir. Şu sıralar da 1185 seviyesinde hareketlerini sürdüren Soya Fasulyesi için kritik bir bölgede olduğumuzu ifade edebiliriz.

2002 yılından beri trendi görmemize katkı sağlayan ve her fırsatta yükseliş trendinin desteklendiğini gördüğümüz 150 aylık üssel (exponential) basit hareketli ortalama olan 1130 desteği aynı zamanda da yukarıda ifade etmiş olduğumuz yükseliş trendinin alt kanal noktası olarak karşımızdadır. Burada dikkat edilmesi gerekilen husus uzun vadeli olarak 2002 yılından beri devam eden yükseliş isteği etkisini yeniden hissettirecek mi yoksa mevcut yükseliş dönemi kapanarak yerini düşüşlere mi bırakacak. Bu bağlamda da 1130 seviyesi dikkatle takip edilmelidir.

Soya Fasulyesi grafiğini incelemeye devam ettiğimizde İchimoku Kinyo Hyo indikatörü, mevcut yükselişleri destekleyen bir görünüm ile önemli sinyaller vermektedir. Şu sıralar mevcut bulutun alt noktasında olmasına ilaveten bulutun renginin de turuncu olması mevcut yükselişlerin devam edebilmesi açısından önemli bir adım olarak bilinmektedir. Bu bağlamda da gerek yükseliş trendi gerekse hareketli ortalama ve ichimoku indikatörünün desteği, soya fasulyesindeki yükselişlerin devam edebilmesi anlamında düşüş beklentilerden bir adım daha önde görülmektedir. Bu bağlamda da yaşanılacak olası geri çekilmeler 1130 seviyesi üzerinde kaldığı müddetçe alış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Mevcut yükselişlerde zararı durdur olarak da 1130 seviyesi altında gerçekleşecek aylık kapanış olarak ifade edilebilir.

Pivot   : 1130
Destek: 
1130 – 1065 – 1010
Direnç : 
1215 – 1274 – 1361

soybean

Grafiği daha büyük görebilmek için tıklayınız. ( Soybean – Aylık Grafik )

Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment