ECB – TDI – İşlem Stratejileri Hakkında

ABD’de Bağımsızlık Günü nedeniyle Cuma günü açıklanması beklenilen Tarım Dışı İstihdam (NFP) verisi bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi’nin konuşması sırasında yayınlanacaktır. TR saati ile 15:30’da açıklanacak olan TDI verisi ECB açıklamalarının gölgesinde kalıp kalmaması, açıklanacak olan rakamın beklenti ile arasındaki farka bağlı olarak değişebilir. Bu bağlamda da Tarım Dışı İstihdam verisi sonucu dikkatle takip edilmelidir.

ECB başkanı Draghi’nin 15:30’da başlayacağı basın açıklamasına baktığımızda genellikle ilk 15 dakika karar metni okunmakta, daha sonra soru-cevap kısmına geçilmektedir. Bu bağlamda da ilk 15 dk Tarım Dışı verisi fiyatlanabilir spekülasyonu oluşabilir, DİKKAT!

ECB ile TDI verisinin aynı günde yayınlanması ve bu durumun ilk defa oluşması nasıl bir yol haritası olacak sorularının da çoğalmasına neden olmaktadır. Bu bağlamda da kimse 15:30’da veri açıklandığı an işlem yapmak zorunda hissetmesin kendisini Bu tür zamanlar doğru bir psikolojiyi bile yoldan çıkartabilir. Bu nedenle de tecrübesi ve bilgisi az işlemcilerin özellikle işlemlerden uzak durması önemlidir. Unutmayınız! Forex piyasasında fırsatlar hiçbir şekilde bitmez.

Kudret AYYILDIR
Başanalist

Add a Comment