Turkish Yatırım: 69,500′de Destek Oluşturmak Lazım

Dün ülkemiz özelinde iki ilginç olay yaşandı. Birincisi S&P’nin borç stoğu konusunda Maliye Bakanı Şimşekle genel borç stoğu/kamu borç stoğu konusunda metodoloji atışması (AB tanımlı genel yönetim borç stoku, brüt borç stokundan yalnızca hazinenin nakit finansal varlıklarını düşerken, kamu net borç stokunda finansal varlıkların yanında MB’nin net varlıkları ve işsizlik sigortası fonunun net varlıklarını da düşülmesinden kaynaklanıyor) ve satışların artmasına ve de desteklerin kırılmasına neden olan not artışı yada yerinde kalması bir yana “önümüzdeki 12 ay içinde Türkiye’nin notunun indirilmesi olasılığının “3′te 1″ olduğunun belirtilmesi oldu.


Yurtdışında ise İtalya’da imalat PMI rakamlarının zayıflığı, ABD özel sektör istihdamının 119K’da kalması, Moody’s in Şubatta AB menşeli 114 finansal sektör şirketinin kredi notunun indirim için izlemeye alıp 14 Mayısta tamamlanacak olmasının yarattığı 17 İtalyan bankasının notunun indirileceğine yönelik spekülasyonlar ardından Fransız ve Alman bankalarının geleceği dedikodusu satışları da beraberinde getirdi. İyi banka kötü banka yaklaşımı yalanlayan İspanyol Ekonomi bakanı 1 hafta sonrasında üzerinde çalışıyoruz demesi ile olumlu ama güvensizliğin artmasına neden olan bir yaklaşımdı.


Bugüne baktığımızda ise ; ECB toplantısında faiz düşecek beklentisi yok, piyasaların yeni LTRO Sinyal isteği ve LTRO’da faizlerin düşürülme isteği var, AB maliye bakanlarının toplantısında ise bankaların yeni sermaye tamponları üzerinde anlaşmaya varmasının mümkün olmadığını açıklandığından beklenti yok , notu indirilen İspanya’nın tahvil ihraçlarında oluşacak faiz ve talepe bakacağız, ABD’de ise haftalık işsizlik başvuruları, yurtiçinde %1.15 gerçekleşmesi ile %10.74’le zirve yapmasını beklediğimiz TÜFE’nin açıklanacağı Enflasyon verilerine odaklanacağız ( TÜFE fiyatların içinde var),


Endeks kontratta 71,200 ara desteğinin de kırılması satışların artmasına neden olmakta. Buda uzun süredir short bekleyen katılımcıların sayısının artmasından kaynaklanmıştır. Bu seviyenin altında kalınması durumumda 69,500 seviyelerinde destek oluşturulmaya çalışılacak.

Add a Comment