Altın 1580 Desteğinden Dönecek mi?

Altın için dün göndermiş fırsatımıza istinaden beklentimizin aynı olduğunu, fırsat neticesinde işlem yapamayan yatırımcılarımıza ek olarak fırsat neticesinde işlem yapan yatırımcılarında bilmesini düşündüğümüz bazı kritik noktalara değinmek istiyoruz.

Genel olarak baktığımızda Altın fiyatlarının 1522’den başlattığı atağın 1790 ile sınırlı kaldığını, bu seviyeden başlatılan satıcılı seyirle de gün içerisinde 1586 dolar seviyesinin test edildiğini görmekteyiz. Genel olarak baktığımızda fibonacci düzeltme seviyelerinin çok güzel bir şekilde çalıştığını, bu nedenle de fibonacci %23,6 düzeltme seviyesi olan 1585 dolar desteğinin kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

1522 dolar desteğinden aldığı güçle fibonacci %100’lük düzeltme noktası olan 1790’a çıkış gerçekleştiren Altın’da yaşanılan düşüşleri düzeltme satışları olarak değerlendirirsek 1585-1580 dolar desteği üzerinde kalması gerekmektedir. Böyle bir durumda ise yukarı yönlü hareketlerin devam etmesini ve garantici işlem adına fibonacci %38,2 direnci olan 1625 direncinin geçilmesi ile alıma katılması gerekliliğini söyleyebiliriz. ( Dün gönderilen fırsat neticesinde işlem stratejisini kaçırmış olan yatırımcılarımız)

Dün gönderilen fırsat neticesinde 1610 dolar seviyesinden alım işlemi yapan yatırımcılarımız ise altında yaşanılan düşüşlerden negatif etkilenmemesi gerekmektedir. Çünkü fibonacci destekleri arasında hareketlerine devam eden altın için yükseliş beklentimiz sürmektedir. Eğer Altın fibonacci %23,6 düzeltme seviyesinden destek alırsa yükselişlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Aksi takdirde yeniden 1522 dolar seviyesine atak başlaması kaçınılmaz olacaktır.

Uzun vadeli beklentimiz ise ; 1520 dolar seviyesi üzerinde 1730 ve 1800 seviyelerinin test edilmesidir.

Teknik olarak yukarı da verdiğimiz bilgilere istinaden temel olarak bazı güncel haberlerin altın fiyatlarını direk olarak etkilediği görülmektedir. Yunanistan’da hükümet kurulamaması ile ilgili spekülasyonlarla ilginç bir şekilde Dolar değer kazanmış ve bu durum altın,gümüş ve petrol gibi kıymetli madenlerin düşmesine neden olmuştur. Şimdi de dünyanın en büyük tahvil fonu kurucusu Gross, Fed yöneticisi Fisher ve Dünya’nın en önemli şirketlerinden birisi olan Goldman Sachs’ın 3. tur tahvil ihalesi beklentisi ve bu beklentinin piyasada oluşturabileceği spekülasyon ile altın fiyatları kısa vadeli de yukarı yönlü hareketini sürdürebilir. Bunun yanı sıra 1680 dolar seviyesinden başlatılan satışların ( Merkez Bankalarının Satışları) sonlanabileceği ve fiziksel alımcılarla beraber yeniden alıma başlayabileceğini söyleyebiliriz.

Özetle tüm teknik ve temel bilgiler ışığında Altın’da gün içerisinde kar satışlarının devam edip etmemesi konusunda 1585-1580 dolar desteğini kontrol etmek gerekmektedir.

Kudret AYYILDIR

GCM Forex Başanalist

Mail: [email protected]

Twitter :KudretAYYILDIR