SandP`den Avrupa`yı üzecek laf!

Reyting kuruluşu Sandamp;P`nin kredi notları müdürü Kraemer, Avrupalı liderlerin karşılaştığı zorlukların hızla artmakta olduğuna dikkat çekti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standardandamp;Poor`s`un önde gelen yetkililerinden Moritz Kraemer, Avrupalı liderlerin karşısındaki zorluklar hızla artarken, Avrupa Merkez Bankası`nın bölgedeki mali krizi çözemeyeceğini söyledi.

Bloomberg televizyonuna konuşan Kraemer, AMB`nin ne yaparsa yapsın krizi çözemeyeceğini, mali krizi yalnızca Avrupa`daki politika yapıcıların çözebileceğini savundu. Kraemer, yapısal reformlar konusunda, İspanya`da da olmak üzere bazı gelişmelerin olduğunu, ancak sıkıntıların, gelişmelerden çok daha hızlı arttığını belirtti.

Sandamp;P`nin İspanya`nın kredi notunu iki kademe indirerek BBB+`ya çekmesine ilişkin de kısa bir değerlendirmede bulundu ve kamu fonlarının, emlak piyasasının iflasından zarar görmüş olan bankacılık sistemini desteklemek durumunda kalacağına yönelik endişelerini aktardı. Kraemer, İspanyol bankalarının sorunlarını tek başlarına çözmesinin zorluğuna dikkat çekerek, hükümetin bilanço tablosuna geçebilecek bankaların borç miktarı da oldukça yüksek dedi.

Kraemer, İspanyol hükümetinin kamu finansmanını geliştirmeye ve ekonomiyi daha rekabetçi hâle getirmeye çalıştığını, ancak banka tehdidinin arttığını söyledi.

İspanya`da bazı sorunların çözümüne ilişkin adımların bulunduğunu belirten Kramer, Sıkıntıların, hükümetinandnbsp; hamlelerinden daha hızlı olmasından ötürü, hükümetin çabalarına rağmen İspanya`nın notunu indirdik dedi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Add a Comment