Piyasalarda ayı-boğa kavgası

Piyasalarda yeni haftada Avrupa`da kritik seçimler ve ABD`ninandnbsp;isithdam rakamları öne çıkarken içeride enfkasyon takip edilecek.

THE LİRA

Piyasalarda Avrupa’dan gelen haberlerin etkisi ile ayılar ve boğaların savaşı seyrediliyor.

Wall Street’de bilanço sezonunun sonuna kadar korunmak istenen olumlu hava Avrupa’dan gelen olumsuz haberler ile karışık bir seyre dönüyor. Yeni haftada ABD’den Cuma günü gelecek olan Nisan ayı istihdam datası belirleyici olacak.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN…

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN…

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN…

Mart ayında kötü sürpriz yapan istihdam verisi hisseleri bir süre etkisi altına almış Avrupa’dan başta İspanya kaynaklı haberlerin etkisi ile ayıların etkisi gözlenmişti.

Prudential Financial portföy yöneticisi Ed Keon, istihdam datasını önemli olduğunu fakat hala önemli hikayenin bilançolar olduğunu kaydetti. Beklentinin altın kalan ABD büyüme verisine rağmen ekonominin genel hatlarıyla beklentinin üzerinde performans gösterdiğini kaydeden Keon, yeni haftada aylık istihdam datasının yanı sıra aylık otomobil satışları, ISM imalat verisi ve AIG, Viacom ve Time Warner gibi bilançoların takip edileceğini belirtti.

Yeni aya geçilecek olan haftada piyasaların Mayıs’ta sat yoluna devam et mottosu konusunda hassas olması bekleniyor.andnbsp;andnbsp; Bu yıl hisse senedi piyasalarının Nisan ayında yılın zirvelerine gelmesi ile Dow tarafında 13.264 ile 2012 yılsonu hedeflerine yaklaştı. Geçtiğimiz hafta endeks yüzde 1.5 değer kazandı. Apple’ın göz kamaştıran bilançosu ile Nasdaq yüzde 2.3 değer kazanarak 3.069’a geldi. Sandamp;P 500 tarafında ise haftalık yüzde 1.3’lük kazanç olurken, 1370’e çıktı.

Avrupa’da ECB’nin Perşembe günü toplantısının yanı sıra, geçtiğimiz hafta notu iki kademe birden düşen İspanya’nın tahvil ihaleleri takip edilecek.
andnbsp;
Avrupa’da drama son sürat devam ediyor.İspanya’nın yanı sıra Fransa ve Yunanistan seçimleri 6 Mayıs’ta heyecanı doruğa taşıyacak.

Brown Brothers para piyasaları direktörü yeni haftada kemerlerin bağlanması gerektiği uyarısında bulundu. Özellikle Sarkozy Holland çekişmesinden Holland’ın galip çıkması beklentisi bütçe, harcama ve vergi konusunda yeni sürecin başlayacağı inancını kuvvetlendiriyor.

İÇERİDE VERİ YOĞUN GÜNDEM

Bu hafta 1 Mayıs salı günü tatil olacak. Ayrıca verilerin yoğun olduğu bir gündem var. Pazartesi günü Türkiye`nin Mart ayı dış ticaret verileri ve perşembe günü Nisan ayı enflasyon verileri izlenecek. Nisan ayı enflasyonunun yüzde 11 seviyelerine yakın seyretmesi bekleniyor.

Pazartesi

Bilanço: Anheuser-Busch InBev, Humana, Loews, NYSE Euronext

Kişisel gelir
Chicago PMI
Konut ilanları
Dallas Fed anketi
Kıdemli kredi memuru anketi

Milken Enstitüsü konferansta işleri panelde 17:30 Dallas Fed Başkanı Richard Fisher

Salı

Bilanço: BP, Pfizer, Avon Kozmetik Ürünleri, Chesapeake Energy, Caesars Eğlence, General Growth Properties, Motorola Mobilite, CBS, CBOE, Archer Daniels Midland, Foster Wheeler, Marathon Oil, Valero, Boston Properties, Legg Mason, Sirius XM Radyo, Thomson Reuters , Foster Wheeler, Otomatik Veri

Nisan oto satış
ISM imalat verisi
İnşaat harcamaları
Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Atlanta FED Dennis Lockhart CNBC röportajı
Milken Enstitüsü konferansta kurtarma panelde San Francisco Fed Başkanı John Williams
Milken Enstitüsü toplantısında para politikası üzerindeki panelde Fed Başkanı Evans ve Lockhart
Ekonomik görünüm CFA Society, San Diego Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser

Çarşamba

Bilanço: MasterCard, PG andamp; E, CVS Caremark, Time Warner, Comcast, Barrick Gold, Clorox, Marathon Oil, Allstate, Boston Beer, Sunoco, Whole Foods, Visa, Transocean, Green Mountain Kahve, Hertz, Hartford Financial, Devon Enerji, HSN, DreamWorks Animation, Murphy Oil, Symantec

Challenger iş raporu
FED Gov Daniel Tarullo Dış İlişkiler Konseyi, NY de düzenleyici reform konusunda bir konuşma
ADP istihdam raporu
Fabrika siparişleri
Norfolk,andnbsp; ekonomik görünüme ilişkin Richmond FED Başkanı Jeffrey laklar
University of California, Santa Barbara ekonomik görünüme ilişkin Philadelphia Fed Başkanı Plosser
Büyüme geri üzerindeki Chicago Fed Başkanı Evans

Perşembe

Bilanço: General Motors, Kraft Foods, AIG, LinkedIn, Apache, Cigna, Cardinal Health, Viacom, Sara Lee, Progress Energy, Hyatt

Nisan zincir mağaza satış
Avrupa Merkez Bankası oranı duyuru
Verimlilik ve maliyetler
andnbsp;ISM nonmanufacturing

Cuma

Bilanço: Berkshire Hathaway, Duke Energy, Brookfield Properties, Estee Lauder, Exelon, Spectra Enerji, Washington Post, Aon

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Add a Comment