Dış piyasalar nereden destek buluyor?

Uluslararası piyasalar beklenenden iyi çıkan şirket karlarından destek buluyor

Uluslararası piyasalar beklenenden iyi çıkan şirket karlarından destek buluyor. Asya hisse senetleri, Bank of Communications Ltd. ve Samsung Heavy Industries Co. gibi şirketlerin beklenenden iyi kar açıklamaları ile birlikte yükselişini beşinci güne taşıyarak son üç ayın en uzun süreli yükseliş dönemini yaşıyor.

Kore para birimi won değer kazandı. Avustralya hisse senetleri, merkez bankasının faiz indirimine gideceği beklentisi ile son altı ayın en yüksek sevyesine çıktı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 10:55`te yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu. Hong Kong`da Hang Seng Endeksi yüzde 1.1 yükseldi. Japonya ve Çin`de piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı. Güney Kore`de Kospi Endeksi, merkez bankasının imalat sanayi sektöründe güvenin iyileştiğini açıklamasının ardından yüzde 0.2 yükseldi.

Won dolar karşısında yüzde 0.3 değer kazanırken, Aussie olarak da adlandırılan Avustralya doları yüzde 0.2 geriledi. Haziran vadeli Standard andamp; Poor’s 500 (Sandamp;P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yükseldi.

Güney Kore`de fabrika sahiplerinin güveni son dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkarken, konut yapım onaylarının son iki yılın en yüksek seviyesine çıktığı Yeni Zelanda`da iş dünyası güven endeksi yükseldi. Bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi`nin dördüncü büyük ekonomisi İspanya`nın birinci çeyrek gayrı safi iç hasılasının (GSYİH), Bloomberg News`un anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, daralması bekleniyor.

Hong Kong`da Credit Suisse Asset Management`tan Adrian Zuercher, Asya konusunda oldukça iyimseriz dedi ve Çin ve Asya`nın kalan kısmının, dünyanın diğer bölgelerine nazaran daha yüksek büyüme sağladığı açık değerlendirmesinde bulundu.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Add a Comment